Ankaralı Gökçek'ten Kurtuluyor

Ankaralı Gökçek'ten Kurtuluyor

ANKARA MELİH GÖKÇEK'TEN KURTULUYOR

Melih Gökçek, Adaylığını açıkladığı ilk günden beri AKP'nin onu aday bile göstermeyeceğini iddia eden sitemiz her geçen gün biraz daha haklı çıkıyor. Geçen hafta "Ankaralı'ya Müjde" olarak yaptığımız haberde Gökçek'in aday gösterilmeyeceğini nedenleri ile birlikte yazmıştık. (Tıklayınız)   Bu gün sendika org'da yer alan bir haberde, AKP'nin en etkili isimlerden biri olan Bülent Arınç'ın, Ankara adaylığına Altındağ belediye başkanı Veysel Tiryakioğlu'nu işaret ettiği haberi vardı. AKP'nin yaptırdığı anketlerde ise Melih Gökçek hep son sıralarda çıkıyordu. Ankara 17 yıldan fazladır başkan olduğu halde dişe dokunur hiç bir hizmet yapmayan Melih Gökçek'ten kurtulacak gibi görünüyor.

ARINÇ'IN ADAYI

AKP’de birçok büyükşehirde belediye başkan adaylarının isimlerinin netleşmesine karşın adaylığı hala belirsiz olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan olumsuz sinyal geldi. Arınç, restore edilecek tarihi evleri AKP’lilere ucuza kapattıran Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi işaret etti.
 
Arınç, Altındağ Belediyesi tarafından "Çinçin" diye de bilinen Gültepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kültür merkezinin açılış törenine katıldı. Törende bir de konuşma yapan Arınç, son yıllarda Altındağ’da yaşanan değişimi fark ettiğini ve çok önemsediğini belirtti.
 
Arınç, restore edilecek bir evin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a ucuza satılmasıyla gündeme gelen Hamamönü projesini de övdü. Altındağ’ın her yerinde çok akılı bir kentsel dönüşüm uygulandığını iddia eden Arınç, bu dönüşümde Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin büyük paya sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

VEYSEL BEY ALTINDAĞ'A DAR GELİYOR
 
“Ben, önümüzdeki seçim için Veysel Tiryaki Bey’in kararı nedir bilemiyorum ama Altındağ’da yarışacak olan arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum. Çok aday adaylarımız olacaktır. Bunlar arasında bir arkadaşımız üzerinde karar kılınacaktır. O arkadaşımız eminim ki burada şimdiye kadar yapılan hizmetleri daha ileri bir noktaya götürecektir. Bu temennim şüphesiz Veysel bey için de geçerlidir, diğer aday adayları için de geçerlidir. Biz, onları çok seviyor ve beğeniyoruz. Tabi kalbime sorarsanız, Veysel Tiryaki artık buralara dar geliyor. Başka güzel güzel, büyük büyük şeyler de olsun diyorum ama en iyisini Allah bilir. Kendisi neye niyetliyse Allah gönlünde geçeni nasip etsin. Biz, ondan memnunuz, Altındağ’da memnunsa rabbim en hayırlısını nasip etsin.” dedi.
 
Arınç’ın övgüyle bahsettiği Veysel Tiryaki’nin ismi, 2009 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçmişti. AKP kulislerinde ise Bakan Ali Babacan'ın'ın adı çok geçsede, Altındağ Belediye başkanı Veysel Tiryaki'nin, yaptırılan anketlerde en çok puan toplayan aday olduğu konuşuluyor. AKP'ye çok yakın olan bir kaynağımız ise. Ankara için çok sürpriz bir aday olduğunu ama isminin açıklanması için Kasım ayının beklendiğini söyledi.