Ankara'da çıkan büyük yangında 5 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da çıkan büyük yangında 5 kişi hayatını kaybetti

Ankara Siteler'de bir mobilya mağazasında çıkan yangında alevlere müdahale etmeye çalışan 5 işçinin alevlerin arasında kalarak feci şekilde can verdiği 8 işçi de yaralandığı açıklandı olay yerinde yapılan incelemede yangın merdiveni olmadığı belirlendi

Ankara Siteler'de bir mobilya mağazasında çıkan yangında alevlere müdahale etmeye çalışan 5 kişi hayatını kaybettiği 8 işçinin ise yaralandığı açıklandı. Bölgeden gelen haberlere göre ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yangının müdahale eden  itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındığı bildiriliyor.

Öte yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ankara Siteler'de bir mobilya atölyesinde çıkan yangında Suriye uyruklu 5 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Alınan bilgiye göre, Siteler Şenkal Sokak'ta bir mobilya firmasında akşam saatlerinde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

YANGINA MÜDAHALE EDEN İŞÇİLER ÖLDÜ

YANGIN MERDİVENİ YOK

Fabrikada dün başlatılan incelemeler bugün de sürdü. DHA'nın haberine göre, sabah saatlerinde polis ekipleri fabrika çevresinde güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri fabrikada delil topladı. Genellikle eski yapılardan oluşan Mobilyacılar Sitesi'ndeki 4 katlı fabrikada yangın merdivenin olmadığı görüldü. Fabrikanın ön ve arka kısmında yangın merdiveni bulunmazken, sağ ve sol bitişiğinde ise üretim atölyelerinin olduğu gözlendi. Bu atölyelerde de yangın merdiveninin olmaması dikkat çekti.

5 İŞÇİ CAN VERDİ

Mobilya fabrikasında çalışan işçilerin müdahalesi sırasında 5 öldü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralanan işçiler hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Son aylarda büyük artış gösteren işyeri yangınlarının sebebi araştırılyor.

(İrfan Çalışkan - Musa Erdoğan /İHA)

 

İlgili Haberler