ANKARA'DA BELEDİYE OTOBÜSÜ DEHŞETİ; ÖLÜ SAYISI 12

ANKARA'DA BELEDİYE OTOBÜSÜ DEHŞETİ; ÖLÜ SAYISI 12

Ankara Cebeci’ de Dikimevi kavşağında freni boşalan otobüs durağa daldı. İlk gelen bilgilere göre olayda 12 Kişi öldü 8 kişi yaralı

Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü'ne ait belediye otobüsü Cemal Gürsel Caddesi'nde kontrolden çıkarak otobüs durağına daldı. Kazada, 12 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

VALİ AÇIKLAMASI

.Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçlar, kazada ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7-8 yaralı bulunduğunu söyledi.

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar,"Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu.

70- 80 METRE SONRA DURMUŞ

"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."

"Otobüsün altında şu anda birileri var mı?" sorusu üzerine Kılıçlar, "Burası olay yeri. Biz gerekeni yapıyoruz. Siz de bizim çalışmalarımızı kolaylaştırın" dedi.

METRO İSTASYON ÇIKIŞINDA Kİ DURAK

Ankara Dikimevi metrosunun çıkışındaki otobüs durağına otobüs daldı. Oda Tv'nin bildirdiğine göre çok sayıda yaralının olduğu kazada otobüsün altına insanların kaldığı belirtilirken kurtarma çalışmaları sürüyor.

DURAK KALABALIKTI İDDİALARI

Olay yerinde olan ve görgü tanığı olduğunu ileri süren vatandaşların bazıları, durağın çok kalablık olduğunu otobüsün ise çok hızlı geldiğini iddia ettiler. Hastaneye sevkedilen yaralılardan bir kaçının durumunun iyi görünmediğini ileri sürenlerde var.

İŞTE FACİADAN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

img-20151001-wa0002.jpg

img-20151001-wa0003.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı