ANKARA OSTİM'DE PATLAMA

ANKARA OSTİM'DE PATLAMA

ilk belirlemelere göre 5 işçinin yaralandığı bilgisi ulaştı

Ankara OSTİM'deki bir işyerinde gaz dolumu sırasında olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı. Ayrıntılar elimize ulaştığında güncelleyeceğiz.

2011 ŞUBAT AYINDA 2 AYRI İŞYERİNDE MEYDANA GELEN PATLAMADA 19 İŞÇİ ÖLMÜŞ SUÇLUSU BULUNAMAMIŞTI

DÜN öğle saatlerinde bölgeyi savaş alanına çeviren patlama Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) Uzay Çağı Caddesi’nin yakınındaki Hasan Özkan’a ait Özkanlar Hidrolik Makine Sanayi fabrikasında meydana geldi. Yaklaşık 70 kişinin çalıştığı jeneratör ve yatay sondaj makineleri üreten işyerindeki patlamada 7 işçi hayatını kaybetti, binanın tüm camları kırıldı. Bitişiğinde bulunan OSTİM Mega Center’ın iki katı çöktü. Çevredeki çok sayıda araç hasar gördü. 20’ye yakın kişi göçük altında kaldı. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi.       

OSTİM’DEKİ PATLAMALARDA ÖLÜ SAYISI 19 KİŞİYE ULAŞMIŞTI

İvedik Sanayi Sitesi 25’inci Caddede dün 2011 Şubat Ayında Hürriyet'te yer alan haber şu şekildeydi.

03123823.bmp.jpg

19.30’da patlamanın meydana geldiği ve 10 kişinin cesedine ulaşılan işyerinde bugün öğlen saatlerinde 2 kişinin cesedine daha ulaşıldı. Böylece burada ölenlerin sayısı 12’e ulaştı. İşyerinin bodrum katında iş makinelerinin yardımıyla çıkarılan ceset Yeni Mahalle Belediyesine ait cenaze aracına konularak kimlik tespiti için morga götürüldü.

03120135.jpg

OSTİM’de dün saat 11.00’de ilk patlamanın olduğu ve 7 kişinin öldüğü fabrikanın enkazında da 1 kişinin daha bulanabileceği belirtilirek buradaki arama çalışmaları sürdürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı