ALTIN FİYATLARI NEREYE GİDİYOR

ALTIN FİYATLARI NEREYE GİDİYOR

Doların ani düşüşünden etkilenerek yükselişe geçen altın fiyatları, doların yeniden yükselmesi üzerine düşmeye başladı.

Altın fiyatları yatay bir seyir ilerlerken, geçtiğimiz hafta içinde değer kazandı. Fakat haftanın kapanış gününde altın fiyatları tekrar geriledi.

GERİ DÖNÜŞE GEÇTİ

Çeyrek altın fiyatları yaklaşık 208 lira civarına yükselirken tekrar değer kaybetti. Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte çeyrek altın fiyatlarında son durum ve altın fiyatlarının Kapalıçarşı'daki değeri

DOLARDA GÜNLÜK DÜŞÜŞE ALDANDI

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları geçtiğimiz günlerde biraz değer kazanarak yatay giden seyrini değiştirdi. Çeyrek altın fiyatlarında 210 lirayı aşan değer bir döneme damgasını vurmuş ve yatırımcının dikkatini çekmişti. Altın yatırımcısı özellikle çeyrek altın ve gram altın fiyatlarını dikkatle takip ediyor. Piyasanın hem yatırım amacı ile hem de hediyelik olarak en yoğun talep gören ürünlerinden çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

KAPALIÇARŞI'DA DURUM

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,64 azalışla 124,90 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 205,00 lira, Cumhuriyet altını 835,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,64 düşüşle 124,90 liradan işlem gördü.

DALGALI SEYRE DEVAM

Altının ons fiyatı, son iki haftadır etkili olan dar bant içindeki dalgalı seyrini bugün de sürdürüyor. Dün ve bugün analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.265 dolar sınırına kadar çıkan ons altın, bu seviyeleri aşamadı ve şu dakikalarda 1.262 dolardan alıcı buluyor.     


AA Finans Analisti İslam Memiş, dün ABD'de açıklanan çekirdek enflasyon verisinin beklentilerin altında kalmasına karşın doların küresel piyasalarda değer kazandığını belirterek, bu nedenle altının ons fiyatındaki yükselişin sınırlandığını dile getirdi.     

Teknik açıdan altının ons fiyatının 1.250-1.270 dolar aralığına sıkıştığını kaydeden Memiş, "Ons fiyatındaki düşüşlerin sona erdiğini söylemek için daha erken olduğunu düşünüyoruz. Altının gram fiyatının ise bugün 125-126 lira aralığında işlemler gerçekleştirmesini bekliyorum." şeklinde konuştu.      

Kaynak:Haber Kaynağı