Altan Gitti TARAF Hisseleri Uçuşa Geçti

Altan Gitti TARAF Hisseleri Uçuşa Geçti

Beş yıl önce başlayan Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'lı, Taraf Gazetesi, adları ile özdeşleşmiş yazarları ile sürpriz bir şekildedün yollarını ayırdı.

 

Beş yıl önce başlayan Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'lı, Taraf Gazetesi, adları ile özdeşleşmiş yazarları ile sürpriz bir şekilde
dün yollarını ayırdı. 
İlk yıllarında AKP iktidarını ve politikalarını destekler, bir çizgi izleyen ikili, içeriğini yönettikleri Taraf Gazetesinde bir yıla yakın bir zamandır, Başbakan Erdoğan ve AKP'ye karşı ağır eleştiriler yönetir hale gelmişti.
Basın kulislerinde Taraf gazetesinin, uzun zamandır mali sorunlar yaşadığı konuşulmaktaydı. Gazete son bir yılda önemli tirajlar kaybetmişti.
Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın istifası, gündemde bomba etkisi yaratırken, Taraf Gazetesinin bundan sonra ki yoluna hangi çizgi ile devam edeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu arada istifaların hemen ardından, sürekli düşüş yaşayan Taraf Gazetesinin borsada işlem gören senetlerinin hızlı bir yükselişme geçmesi, basın camiasında ki kuşkuları artırdı.

Ayrılışın ilk günlü bu günkü sayısında Gazete Yönetimince kaleme aldığı düşünülen bir veda vardı manşetinde ayrılan iki yazar ile ilgili.

"Demokrasi Mücadelesi verdik" mesajının öne çıkarıldığı manşet haber şöyle.


Beş yıl önce yayın hayatına başlayan Taraf gazetesinin Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar, gazetedeki görevinden dün istifa etti. Taraf gazetesi yönetimi tarafından Altan ve Çongar’ın istifasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Kendileri gazetemizin verdiği demokrasi mücadelesinde bizlere minnettarlıkla anacağımız, üzerine çok daha büyük bir bina inşa etmemizi sağlayacak bir temel bırakmışlardır” dendi.

Ahmet Altan ile birlikte istifa eden Yasemin Çongar ise, "hayatımın önemli beş yılı" diye başladığı konuşması ile gazetenin yazı işlerine veda etti. İşte o kısa açıklama.

Hayatımın en önemli beş yılı

Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, istifa kararını dünkü yazı işleri toplantısında açıkladı. Gazetenin yazı işlerine, muhabirlerine ve tüm personeline veda eden Çongar, “Burada hiçbir zaman unutamayacağım, hayatımın en önemli beş yılını geçirdim. Bu gazeteyi bugüne kadar beraber çıkardık, bundan sonra da sizler çıkartacaksınız” dedi. 

GAZETE YÖNETİMİ "MİNNETTARIZ" bAŞLIĞI İLE KISA BİR AÇIKLAMA YAPTI

 

Taraf yönetiminin Altan ve Çongar’ın istifasıyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ahmet Altan ve Genel Yayın Yönetmen Yardımcımız Sayın Yasemin Çongar, bugün (dün) itibariyle görevlerinden ayrılmışlardır. 

AHMET ALTAN'IN VEDA YAZISI



İşte Ahmet Altan'ın "Son Yazı" başlıklı son yazısından bir paragraf.


Ee, her hikâyenin bir sonu var.

Muhteşem bir macera yaşadım.

İçinde insana ait her duygu vardı.

Komediden trajediye kadar insanlık yelpazesinde bulunan her rengi burada birarada, birlikte gülüp, birlikte ağlayarak gördük.

Bir gün bu gazetenin araştırmalara, romanlara, filmlere konu olacağını sanıyorum.

Böyle bir gazete çıkartan, bunun için büyük bedeller ödeyip, büyük acılar çeken Başar Aslan herhalde başrolü alır.

Bunu hak ediyor.

Onun cesaret edebildiğine bugüne dek kimse cesaret edemedi.

Bu gazeteyi sıfırdan kuran Alev Er bence bu gazetenin büyük kahramanıdır.

Onsuz bu gazete asla kurulamazdı.

Neşe Düzel, bu gazetenin ve ülkenin vicdanı olarak hepimize yol gösterdi. 

İSTİFALARIN PERDE ARKASI İÇİN
                       TIKLAYINIZ