ALMANYA’DA IŞİD OPERASYONU: 2 TÜRK TUTUKLANDI

ALMANYA’DA IŞİD OPERASYONU: 2 TÜRK TUTUKLANDI

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de bu sabah saatlerinde başlayan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 5 Türk’ten 2'si tutuklandı. 3 kişi ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.Alman medyasında yer alan haberlere göre, 250 polis ve...

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de bu sabah saatlerinde başlayan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 5 Türk’ten 2'si tutuklandı. 3 kişi ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

250 POLİSLE OPERASYON

Alman medyasında yer alan haberlere göre, 250 polis ve özel timlerin görev yaptığı operasyonda yaşları 41 ve 43 olan 2 Türk tutuklandı.

Yaklaşık bir yıldır süren hazırlıklar sonucunda yapıldığı belirtilen operasyonda tutuklanan Türk vatandaşları, IŞİD’le bağlantılı olmak, örgüte maddi ve lojistik destek vermekle suçlanıyor.

İŞİD İÇİN MİLİTAN TOPLUYOR İDDİASI

Tutuklananlardan birinin kendisini 'Emir' olarak tanıtan 41 yaşındaki İsmet D. olduğu belirtiliyor. İsmet D., Berlin’de IŞİD’e militan toplamak ve bu kişileri Suriye’de savaşmaya hazırlamakla itham edilirken, tutuklanan diğer kişinin ise 43 yaşındaki Emin F. olduğu ve militanlara lojistik destek ve maddi destek verdiği öne sürülüyor.

Die Welt gazetesinin bildirdiğine göre, yaşları 31 ile 44 arasında değişen 5 Türk’ten 3'ü, tutuklamaya yeterli delil elde edilemediğinden serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı