ALMAN KONSOLOSLUĞUNU YİNE AÇMADI

ALMAN KONSOLOSLUĞUNU YİNE AÇMADI

İstanbul Sultanahmet'te 12 oCak 2016 tarihinde meydana gelen patlamada çok sauıda Alman Turist hayatını kaybetmişti.

ALMANYA'nın İstanbul Başkonsolosluğu dün yapılan güvenlik uyarısı nedeniyle bugün de kapalı. Alman Lisesi ise eğitim ve öğretime devam ediyor. Dün alınan kapatma kararı için Almanya Dışişleri bakanlığından açıklama yapılmıştı. Bakanın kendisi tarafından yapılan açıklamada kapatma kararlarında çok ciddi tehdit içeren itihbarat bilgilerinin neden olduğu söylenmişti.

SULTANAHMET SALDIRISINDA ÇOK SAYIDA ALMAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İstanbul Sultanahmet'te 12 oCak 2016 tarihinde meydana gelen patlamada çok sauıda Alman Turist hayatını kaybetmişti. Patlamanın ardından elde edilen bulgularda intihar eylemcisinin doğrudan Alman Turistleri hedef aldığı ortaya çıkmıştı. Ankara'da geçen Pazar günü meydana gelen intihar saldırısının ardından Emniyet Birimlerine çok sayıda bomba ihbarı geldiği konuşuluyor.

KAPIDA YAZI VAR

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu dün yapılan güvenlik uyarısı nedeniyle bugün de kapatıldı. Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi’ndeki başkonsolosluğun girişine bugün de kapalı olunduğuna dair yazı asıldı. O yazıda, "Alman Başkonsolosluğu bugün kapalıdır” denildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR

Konsolosluk önündeki polis önlemleri devam ediyor. Zırhlı polis aracı ve polis otomobili beklemeye devam ediyor.

ÖZEL ALMAN LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİYOR

Beyoğlu'ndaki Özel Alman Lisesi de dün yapılan güvenlik uyarısı nedeniyle dün tatil edilmişti. Bir günlük aradan sonra Alman Lisesi eğitim ve öğretime devam ediyor. Polis ekibi, lise girişinde bekliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı