Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin...

Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin...

Antikapitalist Müslümanlar olarak tanımlanan grubunun içinde yer alan yazar İhsan Eliaçık Twitter'dan öyle bir açıklamlar yaptı ki bu defa hem Atatürkçüleri hem de dindarları kızdıracak cinsten.

Farklı çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Eliaçık,  bu defa da anayasalardaki kişileri koruma kanunlarını eleştirdi ve Sevan Nişanyan ile Fazıl Say'a destek çıktı. Eliaçık devletin dini değerlere hakarete ceza verilemeyeceğini Kur'an'ı Kerim'de yer alan bir ayetle savundu.

"Allah ve Peygamberlerinin devletlerin ve hükümetlerin korumalarına ihtiyacı yoktur. Gölge etmesinler başka ihsan istemez" diyen Eliaçık insanların dini değerlere hakaret ettiğinde devletin ceza veremeyeceğini Nisa suresindeki 140'ıncı ayetindenörnek gösterdi.

Nisa suresindeki "Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve alay edildiğini işittiğiniz zaman başka bir konuya geçene kadar orada oturmayın" ayetini yazan Eliaçık hükümete de bir çağrıda bulundu.

Eliaçık devletin dini değerleri korumaya çok meraklı ise faizi yasaklamasını bankaları kapatmasını isteyerek "İkiyüzlülüğü bırakın dürüst olun" diye seslendi.

Eliaçık devlet zoruyla koruma kanunlarının yanlışlığını ifade ederek "Atatürk'ü koruma kanunu, Allah'ı ve Peygamberi koruma (TCK. 216. mad.) vs. kaldırılmadır" dedi.

eliacik-twitter.jpg