ALİAĞA "TÜPRAŞ YANGINI"NEDENİ BELİRLENDİ

ALİAĞA "TÜPRAŞ YANGINI"NEDENİ BELİRLENDİ

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde üretim bandının parçası olan 160 tonluk ham petrol tankında yangın çıktı.

YANGIN NEDENİ BELLİ OLDU

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde çıkan yangının hampetrol ünitesi tuz giderici çıkış hattındaki kaçak nedeniyle yaşanan alevlenmeden kaynaklandığı belirtildi.

YAZILI AÇIKLAMA

"Tüpraş İzmir Rafinerisi Hampetrol Ünitesi tuz giderici çıkış hattında bir kaçak nedeniyle alevlenme meydana gelmiştir. Rafineri Teknik Emniyet Ekipleri duruma anında müdahale etmişler ve alevlenme kısa sürede söndürülmüştür. Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktır. Rafineri üretim ve satış operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir."

Rafinerinin yanı sıra Petkim'den ve itfaiyeden gelen takviye ekiplerin, kimyasal kullanarak yaptığı müdahale etkili oldu ve yangın başka birimlere sıçramadan kontrol altına alınıp söndürülmüştü. 

GÖKYÜZÜ SİYAHA BOYANMIŞTI

Tüpraş'ın Aliağa'daki rafinerisinde ham petrolün üretim bandına girdiği 'Akaryakıt 100 ünitesi' olarak bilinen ham petrol dolu 160 tonluk bir tankta öğleye doğru yangın çıktı. Simsiyah dumanlar gökyüzüne yükselirken Aliağa kent merkezinde heyecan yarattı. Tüpraş'ın müdahale ekibi kısa süre içinde müdahaleye başlarken önlem için Petkim ve İzmir Büyükşehir İtfaiyesi'nden de yardım istendi. 

KİMYASAL KÖPÜK SIKILDI, KONTROL ALTINA ALINDI

Petrol tankında yangın çıktığı için itfaiye ekipleri, içerisinde özel kimyasal maddelerin bulunduğu köpüğü söndürme çalışmalarında kullandı. Çevrediki işçiler uzaklaştırıldı. Etkili müdahale sonucunda önce yangının diğer birimlere sıçraması önlendi, ardından kontrol altına alınıp söndürüldü. Ekipler soğutma çalışmasına ise uzun süre devam etti. Yangının çıkış nedeninin yapılacak incelemeyle belirleneceği açıklandı. 

RAFİNERİYE KİMSE GİREMEDİ

Bu arada yangın sırasında rafinerinin hem içinde hem de dışında özel güvenlik ekipleri, kuş uçurtmadı. Yangın bölgesinde itfaiye ekiplerinden başka kimsenin girmesine izin verilmedi. Yangının Tüpraş'ın üretimini etkilemediği, üretimin sürdüğü belirtildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı