ALİ ŞEN'DEN ÇOK KONUŞULACAK AYKUT KOCAMAN AÇIKLAMASI

ALİ ŞEN'DEN ÇOK KONUŞULACAK AYKUT KOCAMAN AÇIKLAMASI

Pereira'yla yollarını ayırmak üzere olan sarı-lacivertlilerin yerli teknik direktöre yönelmesini tavsiye eden Şen, şunları kaydetti:

Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen, Aykut Kocaman'dan, Vitor Pereira'ya, Fenerbahçe'nin transfer politikasından Aziz Yıldırım ve FETÖ'ye kadar birçok konuda çarpıcı 

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Vitor Pereira ile yollarını ayırması beklenen sarı-lacivertli futbol takımının başına yerli bir teknik direktör getirilmesinin en doğru karar olacağını söyledi. 

YERLİ TEKNİK DİREKTÖR

Ali Şen, sarı-lacivertli kulübün gündemindeki konuları AA muhabirine değerlendirdi. Pereira'yla yollarını ayırmak üzere olan sarı-lacivertlilerin yerli teknik direktöre yönelmesini tavsiye eden Şen, şunları kaydetti:

YABANCIYA GEREK YOK

"Türkiye'deki antrenörlerin bugün bilmediği, yabancı antrenörlerin bildiği hiçbir şey kalmadı. İşini seven, kendini futbola veren Türk antrenörler bu işi rahatça yapabilir. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü bizim eski futbolculardan da olabilir. Mesela Yılmaz Vural. Yılmaz'ı Fenerbahçe denese ne kaybeder? Ya da Müjdat Yetkiner... Kendisi bugüne kadar rekor sayıda Fenerbahçe forması giydi. Deneyimli bir isim. Ümit Özat da yapabilir bu işi. Yabancı antrenöre gitmeye gerek yok."

"AYKUT'UN DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ali Şen, Fenerbahçe'yi 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertlilere döneceğine inanmadığını dile getirdi. Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında adı geçen Atiker Konyaspor'un deneyimli teknik direktörü Kocaman için Şen, "Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı ama Aykut'u iyi tanıyorum ve bu aşamada geri döneceğini düşünmüyorum." dedi.

FENERBAHÇE'NİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE

Sarı-lacivertlilerin yabancı teknik direktöre yönelmesi durumunda bunun Jose Mourinho kariyerinde olması gerektiğini vurgulayan Şen, "İlle de yabancı antrenöre gideceksiniz, o zaman Fenerbahçe'nin büyüklüğüyle orantılı bir antrenöre gideceksiniz. Ya Mourinho tipinde yabancı bir antrenör getirmeliler ya
da bu işi ikinci sınıf Avrupalı antrenörlerden daha iyi yapabilecek bir Türk antrenöre bırakmalılar. Bunu yönetime şiddetle tavsiye ediyorum."

ALMAN ANTRENÖR

Pereira'nın başarısız olacağını en başından beri bildiğini anlatan sarı-lacivertli kulübün eski başkanı, "Bunu bilmek için de çok fazla tecrübeye sahip olmaya bile gerek yoktu. Fenerbahçe'yi ayağa kaldıracak ille de bir yabancı antrenör istiyorsanız, o zaman bir Alman antrenör tavsiye ederim. Örneğin Schaff gibi. Almanların futbol anlayışı, futbolcuları diri tutmak, fiziki performanslarını yüksek tutmaktır. Bu açıdan Fenerbahçe için iyi olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.