Ali İsmail Korkmaz davasında flaş gelişme!

Ali İsmail Korkmaz davasında flaş gelişme!

Sosyal medyada elinde meşe odunuyla görüntüleri yayınlanan ve önceki gün polis tarafından adliyeye sevk edilen S.K., savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi S.K.'ya yurt dışına çıkış yasağı getirip, Pazartesi ve Cuma günleri haftada 2 gün güvenlik birimlerine giderek imza verme şartıyla adli kontrol kararı uygulayıp serbest bıraktı.

Savcılık, S.K.'nın serbest bırakılması kararına bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkemenin birkaç gün içerisinde savcılığın yaptığı itirazı değerlendirip karar vereceği belirtildi.

MÜFETTİŞLER ESKİŞEHİR'DE

Ali İsmail Korkmaz ölümüyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler Eskişehir'e gelerek inceleme başlattı. İçişleri Bakanlığı müfettişler ile polis başmüfettişlerinin Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili dosyayı inceledikleri, çeşitli kuruluşları ziyaret edip görüşmeler yaptıkları belirtildi.

Soruşturma kapsamında savcılığın olay gecesi görev yapan polislerin ifadelerine başvuracağı; güvenlik kameralarının göstericilere copla müdahalede bulunurken kaydettiği sivil giysili polislere de, önümüzdeki günlerde tanık teşhisi yaptırılacağı öğrenildi.