Aleviler'den Hatay'a taziye Ziyareti

Aleviler'den Hatay'a taziye Ziyareti

Aleviler’den Reyhanlı’ya kardeşlik ziyareti

Aleviler’den Reyhanlı’ya kardeşlik ziyareti
 
Türkiye’deki Alevi toplumunun önemli isimleri Reyhanlı’daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yetkililerle görüştü. Kardeşlik vurgusunun öne çıktığı ziyaretlerde, ortak mesaj “Patlamayı Alevi-Sünni kavgasına dönüştürmek isteyenlere müsaade edilmeyeceği” yönünde oldu. Heyet, Reyhanlı’da hayatını kaybedenlerin yakınlarına Türkiye’deki milyonlarca Alevi yurttaşın dayanışma ve başsağlığı mesajını iletti.
 
Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Ali Kenanoğlu, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dernek başkanları ve Antakya’nın Alevi şıhları patlamanın gerçekleştiği yere karanfil bırakarak acılı aileleri ziyaret etti. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Kaymakam Dr. Yusuf Güler’i de ziyaret eden heyet, ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

 
‘YAŞANANLARA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ’
 
Patlamada zarar gören belediye binasında heyeti karşılayan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, bu tür dayanışma ziyaretlerinin Reyhanlılılara güç verdiğini belirtti. Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy, çok kültürlü bölge halkının yüzyıllardır barış içinde yaşadıklarına dikkat çekerek “Acınız hepimizin acısı” dedi. Bombaların, barışın konuşulduğu bir dönemde patladığına dikkat çeken Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevilerin yaşananlara seyirci kalmadığı için Reyhanlı’ya geldiğini söyledi.
 
SINIRLARIMIZ YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ
 
Hassas olan bu süreci Alevi-Sünni çatışmasına dönüştürmek isteyenler olduğunu kaydeden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, sorunun mezhepsel olmadığını vurgulayarak, “Suriye savaşından sonra sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Siyasilerin daha fazla sorumluluk alması gerekir. Biz olayı mezhep kavgasına dönüştürmek isteyenlere cevap vermek için Reyhanlı’ya geldik” ifadelerini kullandı.
 
‘PATLAMAYI YAPANLAR ORTAYA ÇIKARILSIN’
 
Heyet annesine Anneler Günü hediyesi almak isterken gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğulcan Tuna’nın taziye evini de ziyaret etti. Oğulcan’ın babası Ahmet Tuna, patlamayı yapanların ortaya çıkması ve yeni acıların yaşanmaması için kanaat önderleri ve kitle örgütlerinin harekete geçmelerini istedi. Arapça ve Türkçe’nin konuşulduğu ziyaretlerde her iki dilde dualar okundu.