Alevi öğrenciye din dersi dayağı!

Alevi öğrenciye din dersi dayağı!

Çorum’da 13 yaşındaki A.R.Ç., din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde konuştuğu iddiasıyla okul müdürü Şeref Bilal tarafından kulağından kan gelene kadar dövüldü.

Kulağından kan gelen A.R.Ç. hastaneye kaldırıldı. Baba Tanju Ç., Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kadıkırı Köyü İlköğretim Okulu’nda din kültür ve ahlak bilgisi dersi sırasında A.R.Ç. adlı öğrenci arkadaşı T.K. ile konuştu. Bu sırada Ayşe İmli adlı öğretmen dersleri dinlemedikleri için öğrencileri okul müdürü Şeref Bilal’a şikâyet etti.

Okul Müdürü Bilal, A.R.Ç’yi feci şekilde dövdü. Okuldan eve döndükten sonra yaşadıklarını ailesine anlatan küçük çocuk, kulağından kan gelmesi üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Öğrenciye hastanede “darp sonrası kanama” raporu verildi. Baba Tanju Ç., cumhuriyet savcılığına başvurarak şikâyetçi oldu.

‘Alevi olduğu için dövüldü’

BabaTanju Ç., “Biz Aleviyiz. Çocuğum din dersini dinlemediği için dövüldü.Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Olayın duyulması üzerine Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Doğan, Çorum’a giderek incelemelerde bulundu. Türkdoğan, “Son yıllarda Aleviler üzerindeki baskılar artmıştır. Din dersini ndinlemediği için bir Alevi çocuğu dövülmüştür. Bu bir insan hakları ihlalidir. Bu olayın takipçisi olacağız” diye konuştu. Geçmez ise, “Bu saldırılar bir devlet politikasıdır. Zorunlu din dersleri kaldırılmalı, Alevi çocuklarına yönelik bu asimilasyon politikası son bulmalıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı