AKP’YE GEÇEN BELEDİYEDE İŞÇİ KIYIMI

AKP’YE GEÇEN BELEDİYEDE İŞÇİ KIYIMI

80 işçi atıldı, hukuksuzluk devam ediyor.

30 MART seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Susurluk Belediyesinde, sigortasız işçi çalıştırmanın ardından işçi kıyımına girişti.

Sendikasız çalışmayı kabul etmeyen 80 işçi kapı önüne kondu.Evrensel gazetesinin haberine göre; görev değişikliğinin ikinci günü sigortasız yevmiyeci (gündelikçi) işçi alan belediyede, bu şekilde çalışan işçi sayısı 150’yi buldu.

Ardından belediye bünyesinde çalışan 130 işçiye 29 Mayıs’ta Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu’nun imzasıyla gönderilen yazıda personel giderleri gerekçe gösterilerek iş akitlerinin askıya alınacağı bildirildi.12 Haziran tarihli yazıda ise iş akitlerinin resmen aksıya alındığı bildirildi.Belediye Başkanı işten atmaya itiraz eden işçilere “Ben sizi yeni şirkete geçireceğim ama sendikasız çalışacaksınız, geriye dönük haklarınız da saklı olarak kalacak. Çünkü siz zaten vizeli işçisiniz. Bir önce ki belediye başkanı sizi kanunsuz olarak çalıştırmıştır” dedi.

Ardından da işçilere dayatılan koşullarda çalışmak istemeyenlerin işten atılacağı söylendi.Bu durum işçiler arasında bir tartışmaya neden oldu. 130 işçiden 50’si işsizlik korkusuyla Belediye başkanının teklifini kabul etmek zorunda kaldı. Diğer 80 işçi ise bu koşulları kabul etmedi ve direnişe geçti.İşçilerin bağlı olduğu Belediye-İş Balıkesir Şubesinin başkanı ise ancak direniş başlayınca işçilerin yanına geldi. İşçiler Şeker-İş Sendikasında yapılan toplantıyla bundan sonra yapılacakları tartıştılar. Alınan karar gereği belediye önüne sloganlarla yürüyen işçiler, oturma eylemi yaptı.

Bugün de aileleriyle birlikte belediye önünde eylem yapacaklarını duyuran işçiler tüm sendikaların, emekten yana kesimlerin ve kitle örgütlerinin desteğini istediler.

Konuyla ilgili meclis görüntüleri için tıklayınız.

Kaynak:Haber Kaynağı