AKP'Lİ VEKİLİ ÇILDIRTAN OKUL

AKP'Lİ VEKİLİ ÇILDIRTAN OKUL

AKP'li vekil o okula o kadar sinirlendi ki muhalefet gibi konuştu...

TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı AKP İstanbul milletvekili Halide İncekara ''Zeki çocuklar için kurulan Ankara Fen Lisesini görünce delirdim. Sincan Çocuk Cezaevinde her çocuğun bir odası, 2 hizmetlisi var. Fen lisesinde bir odada 5 çocuk, öğretmen yok, okulun damı bile çökük'' dedi.

Üstün Zekalı Çocukların durumunu araştırmak için kurulan TBMM komisyonu Fen Lisesinde yaptığı incelemede, Fizik laboratuarında elektrik kaçağı olduğunu, Kimya laboratuarındaki malzemelerin de 1960 yılından kaldığını belirledi. Başkan İncekara, ''En başarılı 500 çocuğu oraya almışlar, altlarına ateş yakıp, imha ediyorlar'' dedi.

MUHALEFET GİBİ KONUŞTU

İncekara komisyon raporu TBMM'de ele alınırken de muhalefet milletvekili gibi konuştu ve ''Üstün zekâlı çocuklardan birer tane serpiştiriversek kurumlara, siyasete, çok şey değişir. Ama bu çocuklar dertli'' dedi ve şunları söyledi:

''Evin yaramazı, okulun tek ayak üstünde tutulanı, öğretmenin sınıftaki rakibi bu çocuklar, filmin sonunu önceden görüyor, çözemediklerinizi çözüyor. Onların derdine deva olmazsak orta zekâlılarla siyaset de, bürokrasi de daha uzun yıllar sıkıntı çeker. Türkiye’de çocuk sahipsiz, suça bulaşmadığı, mağdur olmadığı ya da saldırıya uğramadığı sürece sahibi yok. Hep birlikte ağlaşıyoruz. Yeni yetme öğretmenlerin, neredeyse öğrenerek doğmuş gibi olan bu çocuklara yetişmesi de mümkün değil''

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise tüm bu eleştiriler için, ''Ankara Fen Lisesi özel proje okulları kapsamına alınacak. Bakanlık, Vakıf ve mezunlar derneğiyle birlikte burası için girişim başlatacağız'' demekle yetindi.

Kaynak:Haber Kaynağı