AKP'li Vekil'de isyan Etti

AKP'li Vekil'de isyan Etti

AKP’li vekilin isyanı

AKP’li vekilin isyanı
 
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi AKP’li Tülay Bakır, sonunda isyan ederek “Yasalarda elimi indirip, kaldırmaktan başka rolüm yok, yasaları bilmeden çıkarıyoruz. Halimden memnun değilim” dedi


21 Mart 2013 Perşembe 10:07
İsmail Dükel/YURT

AKP'nin milletvekillerini sadece oy veren bir araç olarak görmesi ve Meclis’in çalışma saatlerini uzatmasına ilk kez parti içinden bir milletvekili isyan etti. 
 
AKP Samsun Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Tülay Bakır, çıkarılan yasalardan haberdar olmadıklarını belirtti ve “Bu halimden memnun değilim” dedi. Bakır, TBMM Çevre Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında uzun çalışma sürelerinden yakınan ve psikolojilerinin bile bozulduğunu belirten muhalefet milletvekillerine hak verdi. Bakır, “Gerçekten artık fizyolojik sınırları aşan bir çalışma saati içine giriyoruz” dedi. Bakır'ın isyanı komisyon tutanaklarında yer aldı. “Ülkemizde çok fazla yasa çıkıyor. Niye bu kadar çok yasa çıkıyor?” diye soran Bakır,
parti yöneticilerinin verdiği yanıtı şöyle aktardı: “Bir yasa geliyor. ‘Orda bir şey var işte orayı incelersiniz’ deniyor. Ama arkadaşlar, içine girdiğiniz zaman bunları çok bilmiyorsunuz.
Onun için Meclis’e, Genel Kurul’a gelmeden önce, aslında bize o ilgili komisyonun başkanı olsun diğerleri olsun bilgi vermesi lazım. Gerçekten hiçbir şeyi bilmeden geliyoruz.”
 
MUHALEFETİN HER DEDİĞİ Mİ YANLIŞ?
 
Bakır sözlerine şöyle devam etti: “Bir de hep şunu gördüm: Muhalefetin her dediği mi yanlış, iktidarın her dediği mi doğru? Bunu biz anlayamıyoruz orada. Gerçekten ben, ne doğrudur, ne yanlıştır, bunu anlayabilecek durumda değilim. Hukukçu da olmadığım için bazı şeylerde zorlanıyorum: Halbuki ben o kanunlarda aktif rol almak istiyorum.”
 
EL KALDIRIP İNDİRİYORUZ
 
AKP Milletvekili Bakır’ın eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı. Muhalefet milletvekillerinin kendisine ‘Zaten yasalar istediğiniz gibi çıkıyor’ diyebileceğinin altını çizen Bakır şöyle konuştu: “O yasalarda benim iktidar milletvekili olarak hiçbir rolüm yok, sadece elimi kaldırmaktan başka. Böyle olmamalı. Benim de onun içinde aktif görevim olmalı. Ben inanıyorum ki otuz yıl sonra bu Meclis farklı olacaktır. Milletvekillerinin gücü daha farklı olacaktır. Her iktidar da istediği yasayı oraya getiremeyecektir, istediği gibi de çıkaramayacaktır. Muhalefet de bütün yasaları yerinden saptırmak için bu kadar uğraşmayacaktır. Ben, bugün, bu halimden memnun değilim.”
 
KANSER UZMANI VEKİL
 
Prof. Dr Tülay Bakır, 2 Mayıs 1947'de Diyarbakır Kulp'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Mide kanserleri konusunda çok sayıda bilimsel çalışması bulunan Bakır, Samsun'dan parlamentoya girdi.