AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA CEMAAT SORUŞTURMASI ŞOKU

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA CEMAAT SORUŞTURMASI ŞOKU

Cemaate yakınlar diyerek yaptıkları AVM'nin bağlantı yolunu kapatan AKP'li başkana büyük şok

BOLU Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, TEM Otoyolu üzerindeki alışveriş merkezine D-100 Karayolu'ndan yapılan bağlantı yolunun imar planında yer almadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nın, hakkında soruşturma izni vermesine tepki gösterdi.

ÇOK AYIP KENDİ BAKANLIĞIM

Başkan Yılmaz, "Bunu kendim açısından çok ayıp olarak karşıladım. Bu yapıyla mücadelede bu kadar kararlı olan bir adamı, sanki bu yapıya destek veriyormuş gibi ve üstelik de kendi İçişleri Bakanlığımız tarafından buna izin verilmesini çok aşağılayıcı bir tavır olarak gördüm" dedi.

CEMAATE YAKIN DİYE YOLLARINI KAPATMIŞTI

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasından sonra Bolu Dağı esnafının bir araya gelerek kurduğu, büyük bölümü Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen işadamlarından oluşan Bolu Dağı A.Ş. tarafından TEM Otoyolu Abant Kavşağı mevkisinde yaptırılan dev alışveriş merkezi, Temmuz 2011'de hizmete açıldı.

ORMAN MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Geçen yıl, alışveriş merkezinin bir bölümü ve açık otoparkının orman arazisine yapılmasına göz yumdukları gerekçesiyle ilgili Bolu Orman Bölge Müdürlüğü personeli hakkında soruşturma açıldı.

BELEDİYE PERSONELİNE DE SORUŞTURMA

İçişleri Bakanlığı, alışveriş merkezine D-100 Karayolu'ndan yapılan bağlantı yolunun da imar planında yer almadığı gerekçesiyle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ilgili belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi. Geçen 25 Mayıs'ta Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla belediyeye tebliğ edilen yazıda şöyle denildi:

"1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda söz konusu İstanbul-Ankara D-100 Karayolu bağlantısının gösterilmediği halde mevcut bağlantı yolunun olduğu, imar planında olmayan bir yolla tesise bağlantı sağlandığı ve anılan yolun halen kullanılmakta olduğu iddiaları çerçevesinde adı geçen belediye görevlilerinin yargılanmasını teminen soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir."

Belediye görevlileri, aynı gün söz konusu bağlantı yolu girişini kepçe ile kazarak ulaşıma kapatırken, alışveriş merkezine gelenler araçlarını yol kenarında oluşturulan otoparka park edip servislerle tesise taşınıyor.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesine tepki gösteren Başkan Yılmaz, paralel yapıyla verdiği mücadeleye vurgu yaparak, "Geçmiş dönemlerde bizim aday olmamamızla ilgili bakanlar, Başbakan, Cumhurbaşkanlığı, partinin önde gelenlerine dosyaların gittiğini biliyorsunuz. Bu dosyalara baktığımızda kendi içimizden ve dışımızdan arkadaşların bizi yok etmek için yaptıkları çalışmalar bunlar. Allah'a binlerce şükür ki yaptıklarımız sayesinde genel merkezimiz, aday olmamız konusunda gayret eden parti büyüklerinin gözünde sıkıntı oluşturamadılar. Hukuki de bir çok süreçler yaşadık. Bu süreçler içerisinde dinlemelere kadar giden ifadeleri şu an bazıları ifade ediyorlar" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: AŞAĞILAYICI BİR TAVIR

Paralel yapıyla mücadele konusunda Türkiye'de belki en sağlıklı, en tutarlı davranan belediye olduklarını belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ancak siz ne olursanız olun, belli kişiler ve kurumlar, sıkıntınızın olmadığı yerlerde bile sizin üzerinize gelebiliyorlar. İşte son Highway ile ilgili konuda. Bizim alanımız dışında tamamen Karayolları özel kanunla ve bize de hiç haber vermeden yapılan bir yapı neticesinde ve müfettişlerin raporu doğrultusunda bizim görevimizi yapmadığımız şeklinde hakkımızda soruşturma açılmasına izin verildi. Bunu kendim açısından çok ayıp olarak karşıladım. Bu yapıyla mücadelede bu kadar kararlı olan bir adamı sanki bu yapıya destek veriyormuş gibi ve üstelik de kendi İçişleri Bakanlığımız tarafından buna izin verilmesini çok aşağılayıcı bir tavır olarak gördüm. Şu an hassasiyetle konunun üzerine gidiyorum."

'KENDİ İHMALKARLIKLARI'

Söz konusu yolu kapatmaları için kendilerine telkinlerde bulunulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Highway Bolu dışında bir yer. Bolu insanı oraya gidiyor ve sahiplenmiş durumda. Eğer biz orayı kapatsak Bolu halkını karşımıza alacağız. Siyaseten Bolu halkını karşımıza almamızın çok şık bir davranış olmadığını bildiğimiz için yetkililere, 'Bize bir yazı yazın. Biz de bu yazıya istinaden görevimizi yapalım' dedik. Maalesef bunun yerine kendi ihmalkarlıklarını sanki belediyenin suçuymuş gibi algılanmasına yol açacak bir yol izlenmesini kendim açısından çok aşağılayıcı bir tavır olarak gördüm" dedi.

'BİR ÇOK KURUM BUNUN İÇİNDE'

Alışveriş merkezinin inşaat sürecinde bir çok kurumun bazı şeyleri görmediğini savunan Başkan Yılmaz, "Bir çok kurum bunun içinde. Maliye kendi arazisi üzerinde yapılan şeyleri görmemiş. Karayolları, bile bile ses çıkartmamış. Orman, bile bile mesire alanı dışında inşaatların yapılmasına izin vermiş. Dolayısıyla bunların üzerine kararlıklıkla gidiyoruz. Bu kadar kararlı duran bir yapıyı bile şu veya bu şekildeki çevrelerin, pisliğe bulaşanların, kendi pisliklerinden kurtulmak için bizi pisliğe bulaşmış gibi göstermelerini hazmetmem mümkün değil. Kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

'BU YAPIYA DÜN HEPİMİZ DESTEK VERDİK'

İyi niyetli olmayan kişilerin emniyette, belediyede, kurumlarda da olabileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu yapıya dün hepimiz destek verdik. Bu yapının bu hale gelmesinde hepimizin katkısı var. Ama bunların gerçek yüzünü gördükten sonra da tavrımızı net koyan bir yapıya sahip olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı