AKP'DEN ÇOK KONUŞULACAK ODTÜ PLANI

AKP'DEN ÇOK KONUŞULACAK ODTÜ PLANI

AKP şimdide en başından beri ODTÜ'nin elinde tarafsız bir şekilde işletilen "TR" alan adları yetkisine el koymaya hazırlanıyor

Siber saldırıları sebep gösteren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, alan adlarını BTK'ya vereceklerini açıkladı.

25 YILDIR GÜVENLİK SORUNU YOKTU ŞİMDİ OLDU

Siber saldırıları bahane olarak gösteren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ".tr" uzantılı internet alan adlarının tahsis yetkisinin ODTÜ'den alınacağını açıkladı.

Alan adlarının Bilgi Teknolojileri Kurumu'na taşınacağını açıklayan Yıldırım, siber tehditlerin arttığını belirterek, ODTÜ'de güvenlik açıklarının "fazla" olduğunu söyledi.

TEHLİKE SÜRÜYOR BAHANESİ

"Finans sektörü özellikle ciddi atak altındaydı" diyen bakan, saldırının savuşturulduğunu ancak tehlikenin sürdüğünü bildirdi.

MERAKLISI DEĞİLLERMİŞ

Binali Yıldırım alan adları için "Birtakım anlaşmazlıklar var ama bunları aşacağız. Bir araya getirebilirsek siber tehditlere karşı savunma imkanımız daha fazla olur. Güvenlik açıklarını tespit etmemiz kolaylaşır. Yoksa biz meraklısı değiliz, kim işletirse işletsin. Önemli olan bu işletmeyi yaparken siber tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alınması" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı