AKP'DEN ÇALIŞANLAR İÇİN KARA ÖNERGE

AKP'DEN ÇALIŞANLAR İÇİN KARA ÖNERGE

AKP Manisa Mileltvekilinden bu değişikliği hangi sektör sahipleri istedi ve milletinvekili olarak yemin eden Muzaffer Yurttaş, hangi sektöre çalışanın hakkından kesilip menfaat sağlayacak önergeyi verdi.

İktidar olduğu ilk günden beri ücretli çalışanlara karşı patronların lehine yasalar çıkaran AKP Siciline bir  kara leke daha eklemek üzere önerge verdi. Günde ortalama 2 kişinin üzerinde iş kazası sonucu ölüm ortalaması ile dünyada bir çok az gelişmiş ülkeyi bile geride bırakan Türkiye, AKP'nin bu önergesi ile çalışanın bir gelir kalemini daha kırpma yoluna girdi.

GECE ÇALIŞANLARIN MESAİSİNE TIRPAN ÖNERGESİ

İş güvenliği paketine eklenmesi planlanan önergeyle, gece çalışanların mesai ücreti tehlikeye giriyor. AKP Manisa Milletveki Muzaffer Yurttaş imzalı önergenin kabul edilmesi halinde sanayi dışındaki işlerde gece 7.5 saatlik çalışma sınırı kaldırılacak.

KİM TALEP ETTİ AKP BU ÖNERGEYİ VERDİ

AKP Manisa Millevekili Muzaffer Yurttaş’ın imzasıyla İş güvenliği paketine verilmesi planlanan önergeyle, sanayi dışındaki işlerde gece 7.5 saatlik çalışma sınırı kaldırılıyor. Bu düzenleme yasalaşırsa, 7.5 saatin üstünde çalışanların mesai alması zorlaşacak. Güvenlik görevlileri, turizm ve sağlık sektörü çalışanları bu düzenlemeden en çok etkilenecek meslek grupları olarak dikkat çekiyor. Şimdi merak edilen konu ise bu önergeyi veren AKP Manisa Mileltvekilinden bu değişikliği hangi sektör sahipleri istedi ve milletinvekili olarak yemin eden Muzaffer Yurttaş, hangi sektöre çalışanın hakkından kesilip menfaat sağlayacak önergeyi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı