AKP'DE MELİH GÖKÇEK GELECEĞİ İÇİN NE DÜŞÜNÜLÜYOR

AKP'DE MELİH GÖKÇEK GELECEĞİ İÇİN NE DÜŞÜNÜLÜYOR

Erdoğan hangi konuyu öne çıkarsa en büyük destekçisi Melih Gökçek oluyor. AKP'ye yakın kaynaklar bunu ilginç bir nedene bağlıyor.

 

 

AKP'nin Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek twitter'den yine çok tartışılan idam açıklaması yaptı. Melih gökçek'in Erdoğan'ın sürekli gündemde tutarak AB ile ilşkileri gerginleştiren İdam konusuna destek vermesi ilk değil. Erdoğan hangi konuyu öne çıkarsa en büyük destekçisi Melih Gökçek oluyor. AKP'ye yakın kaynaklar bunu ilginç bir nedene bağlıyor.

AKP'DE Kİ FETÖCÜLER

Darbe girişimi sonrası FETÖ için yapılan temizlik operasyonlarda henüz siyasi kurumlarda hiç bir gelişme yaşanmadı. Kulislerde sürekli Topbaş ve Gökçek'in FETÖ kapsamında soruşturmaya hatta görevden almaya kadar gidebilecek sonuçlardan söz edildi.

SÖYLENTİLERE İTİRAZ OLMADI

Bu konuya başta Erdoğan olmak üzere AKP içerisinde kimse yükses sesle itiraz etmedi, Kaynaklar bu sessizliğin, cemaat ile en çok içli dışlı olmuş ve kaynak sağlamış kişilerin AKP siyasetinden ergeç ayıklanacağı anlamı taşıyabileceğini ileri sürüyorlar.

Aynı çevrelerin konuya ekledikleri önemli bir ayrıntı ise şöyle. "Melih Gökçek kendi geleceğinden emin olmadığından ortalığın durulmasını asla istemiyor. Kargaşa ve kaos ne kadar uzun sürerse kendisi için o kadar hayırlı olacağını, sıranın kendisine gelmesinin böylece gecikeceğini düşünüyor." yorumları yapıyorlar.

GÖKÇEK'İN TELAŞI

Gökçek'in Erdoğan'a yüksek perdelerden destek vermesi, bu muhtemel sonun telaşı olabilir yorumları yapıyorlar. İşte Melih gökçek'in Erdoğan'dan daha büyük bir gayretle "İdam " konusuna sarılması bu nedenle deniliyor. İşte sputnik'in haberi.

ERDOĞAN'I GAZA GETİRME HEVESİNDE MENFAAT NE ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhurbaşkanım kanun gelsin, hemen imzalarım diyor. Hadi TBMM, artık gecikmeyin. İdam istiyoruz" dedi.

ANKET DÜZENLEDİ

Gökçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeniden gündeme gelen 'idam geri gelsin' talepleri için Twitter hesabından anket düzenledi. ​Gökçek anket duyurusu öncesi hesabına, "Cumhurbaşkanım kanun gelsin, hemen imzalarım diyor… Hadi TBMM, artık gecikmeyin…

İDAM İSTİYORUZ

İdam istiyoruz…" yazarak görüşünü dile getirdi. ​"Terör suçuna idam olsun", “İdam tüm suçları kapsasın” ve “İdam olmasın” seçeneklerinin yer aldığı ankete şu ana kadar 22 bin 800 kişi katıldı. Ankette “Terör suçuna idam olsun” seçeneği yüzde 44’lük oranla ilk sırada yer alırken, “İdam, tüm suçları kapsasın” seçeneği yüzde 36 oy oranıyla ikinci sırada, “İdam olmasın” seçeneği de yüzde 20’yle üçüncü sırada yer alıyor.

İŞTE O MESAJLAR

111-003.jpg

2-194.jpg

kaynak sputnik

İlgili Haberler