AKP'DE İSTİFA DEPREMİ

AKP'DE İSTİFA DEPREMİ

.

Esenyurt'ta 600 AKP'li CHP'ye katıldı

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan, 600 AKP üyesinin CHP'ye katılım töreninde konuştu.


Seçim çalışmalarını durmaksızın sürdüren CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan, Esenyurt'ta 600 AKP üyesini CHP'ye kattı. Törenle CHP saflarına katılan eski AKP'lilere rozetlerini CHP Esenyurt İlçe Başkanı Alaettin Erbaş ve Dr. Gürbüz Çapan taktılar.

ATMACA: CHP'YE KATILMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Esenyurt Kıraç'ta yıllardır AKP adına çalışma yürüten 600 yurttaş, düzenlenen törenle CHP'ye katıldı. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Alaettin Erbaş ve CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan'ın da katıldığı törende 600 yurttaşı temsilen 10'una rozet takıldı. AKP'den CHP'ye katılanlar adına bir konuşma yapan Raşit Atmaca, Esenyurt'un mimarı olarak gördükleri Dr. Gürbüz Çapan'ı yerel seçimlerde iktidara taşıyacaklarını ifade etti. Atmaca, "Bugün burada toplanmamızın nedeni, önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerine dair söyleyeceklerimizin olmasıdır. İnanıyorum ki, yerel seçimler bir bayram havasında sonuçlanacak ve CHP adına hepimiz birer birey olarak çalışacak, partimizi iktidara taşıyacağız. Gürbüz Çapan'ın omuzlarına yaslanarak, birlikte mücadele ederek başaracağız. Esenyurt'un mimarı ile birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

ÇAPAN: YARDIM EDİN, AKP'Yİ GÖNDERELİM


Alkışlar ve sloganlar eşliğinde konuşmasını yapmak üzere davet edilen Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı ve CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan ise CHP'yi tekrar Kürtler ile buluşturacaklarını söyledi.
Kendisi ve partisi hakkında iftira kampanyaları düzenlendiğini belirten Çapan, "Bana yardım edin, AKP'yi buradan temizleyelim. Hakkımızda bir sürü laf ediyorlar... Mesela, diyorlar ki; "Karslıları niye buraya getirdin?"... O lafın altında, "Kürtleri getirdi buraya" var. Doğrudur, Kürtler geldi Esenyurt'a, ama ben getirmedim, onların evlerini yaktılar, jandarma yaktı, onlar da göç ettiler. Benim getirdiğim bir tek kabile var. Muş'tan devlete de PKK'ye de adam vermediler diye çıkmış insanlar vardı. Oradan çıkmışlar, Aksaray'a gelmişlerdi, vali sahip çıkmadı, ben alıp onları Esenyurt'a yerleştirdim. Bu, insani bir çıkıştı. Sonra onlar da Saadet Partisi'ne oy verdiler. Hayatımızın trajedisi bu... Esas sorun, benim Kürt düşmanı olmamam. Bu arada beni Kürt bilirler. Ben Kürt değilim. Alevi bilirler, Alevi de değilim. Yalnızca kim ezilmişse, kim dışlanmışsa, kim ötekileştirilmişse onun yanındayım, yanında olmaya devam edeceğim" dedi.


ERBAŞ: BUGÜN BİRLİK GÜNÜDÜR


Katılımların kendilerini mutlu ettiğini belirten CHP Esenyurt İlçe Başkanı Alaettin Erbaş ise dayanışmanın önemine değindi. Erbaş, "Bu arkadaşlarımız her Esenyurtlu gibi sorumluluğu yüreklerinden hissetmişlerdir. Birliğimize güç katmak için aramızdalar. Bu samimi kadro ile ışıldayan bu gözlerle seçimden başarılı bir şekilde çıkmamamızın hiçbir nedeni yok. Bu kare şunu gösteriyor ki, seçimde mutlaka başarılı çıkacağız. Bugün birlik günü, bugün dayanışma günü, bugün safları sıklaştırma günüdür. Bugün bize katılanlar başta olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı ve Günyol Düğün Salonu'nda yapılan toplantı "Onurlu Başkan Gürbüz Çapan" sloganları ve CHP heyetine sevgi gösterileri ile son buldu.