AKP'DE ÇATLAK; BOZDAĞ VEKİLLER İLE TARTIŞTI

AKP'DE ÇATLAK; BOZDAĞ VEKİLLER İLE TARTIŞTI

Meclis Adalet Komisyonu’nda CHP’li vekillerin sadece hukuk fakültesi mezunlarının...

Meclis Adalet Komisyonu’nda CHP’li vekillerin sadece hukuk fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olması için sunduğu önergeye AKP’li vekiller de destek verince Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yanlış yapıyorsunuz. Genel kurulda değiştiririz onu” diye ‘müdahale etti.’ Ancak AKP’li vekiller bakanı dinlemedi.

 

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre uzlaştırmacıların görev alanını genişleten maddeyle ilgili konuşan Türkiye Barolar Birliği Temsilcisi Ekim Ergen hukuk fakültesi mezunlarının düzenleyeceği belgenin mahkeme ilamı yerine geçmesi gerektiğini savunarak, hukuk dışı ders alan mühendislere bu yetkinin verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

AKP Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ergen’in sözlerine katıldığını belirtirken, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Muharrem Özen de “Meslek taassubu olarak algılanmasın lütfen” diyerek dile getirilen görüşlere destek verdi.

‘Komisyon başkanı da CHP önerisine destek verdi’

AKP’li Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya da “Ceza hukuku gerçekten bir tekniktir. Yani, uzlaşmayı yaptığınız alanın hukukuna vâkıf olmayanın ısrar edeceği çözümler ve seçenekler malul olabilir. Bakanımın da bu noktada geçici olarak bir ılımlama noktasına gelebileceğini farz ediyorum” dedi.

Bunun üzerine Bozdağ, bazı ülkelerde hukuk fakültesi mezunlarına uzlaştırmacılık yapmanın yasak olduğunu, hukuk mezunu olmayanların da bu alanda görev yaptığını söyledi.

Ancak CHP önergesinin oylandığı esnada AKP’li üyeler de olumlu yönde oy kullanınca Bozdağ, “Meslek dayanışması yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Genel kurulda değiştiririz onu” diye müdahale etti.

AKP’li vekillerden Bozdağ’a: Gidin nerede değiştiriyorsanız değiştirin

Bunun üzerine bazı AKP’li vekiller “Gidin nerede değiştiriyorsanız değiştirin” diye Bozdağ’a tepki göstererek oylarını değiştirmedi. Bozdağ ise “Yanlışta Adalet Komisyonu’nun ittifakı kadar yanlış bir şey olamaz. Bir yanlışta komisyon meslek hassasiyetiyle ittifak ediyor. Ben de avukatım ama yaptığınız yanlış arkadaşlar, meslek dayanışması bu yaptığınız” dedi.

Ancak Bozdağ’ın tepkilerine rağmen AKP’li vekiller oylarını değiştirmedi ve önerge kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı