AKP-Öcalan yakınlaşmasına kasetli hamle: Paris katliamı MİT’in işi iddiası

AKP-Öcalan yakınlaşmasına kasetli hamle: Paris katliamı MİT’in işi iddiası

Öcalan’ın Cemaat’i suçlayıp AKP’ye sıcak mesajlar verdiği günün hemen ertesinde yayımlanan ses kaydına göre Paris suikastinin talimatı MİT yani AKP tarafından verildi

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı olayıyla ilgili şok bir ses kaydı ortaya çıktı. Youtube'a yüklenen ses kaydının, cinayetlerin zanlısı olan Ömer Güney'in MİT elemanlarıyla yaptığı suikast planı konuşmaları olduğu iddia edildi.

Öcalan'ın mesajlarından hemen sonra

Fransızca ve Türkçe yayınlanan ses kaydı, Öcalan'ın AKP-Cemaat kavgasında AKP'den yana tavır almasının hemen ertesinde yayınlandı.

Öcalan son görüşmesinde, Cemaat’e isim vermeden karşı çıkmış ve “Ülkeyi bir darbe ateşiyle yeniden yangın yerine çevirmek isteyenler bizim bu ateşe benzin taşımayacağımızı bilmelidir. Her darbe teşebbüsü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında bizi bulacaktır.” demişti.

İşte tam da Öcalan'ın AKP'ye göz kırptığı günün ertesinde, Paris cinayetlerinin "MİT'in işi" olduğunu iddia eden ses kaydı servis edildi.

Söz konusu ses kaydı doğrulanırsa, Paris suikastinin arkasındaki gücün iddia edildiği gibi Cemaat değil AKP olduğu sonucuna varılacak. Bu da Cemaat’e karşı AKP-PKK uzlaşması senaryolarını zora sokacak.

“Talimat MİT’ten”

Pazar gecesi Paris’te üç Kürt kadın siyasetçiye düzenlenen suikastin tetikçisi Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı Fransızca ve Türkçe notlar eşliğinde Youtube’a yüklendi.

“ParisteUc FidanCinayeti” adlı kullanıcı tarafından yüklenen ses kaydında Ömer Güney olduğu iddia edilen kişi MİT’çi olduğu iddia edilen bir başka kişiyle konuşuyor ve suikast planı yapıyor.

Suikast planı yapılan hedefler arasında Remzi Kartal ve Sakine Cansız’ın da aralarında bulunduğu bir dizi Kürt siyasetçinin adı geçiyor.

Ses kaydını yükleyen kullanıcı, kayıtların yayımlandığı sayfaya Ömer Güney’in yakını olduğunu ve Güney’in Paris’te üç kadın siyasetçiyi öldürme talimatını MİT’ten aldığı ve Güney’in MİT tarafından kullanıldığı notunu ekledi.

Ses kaydını Cemaat mi yayımladı?

Öte yandan ses kaydının yayımlanması, zamanlaması ve olası politik sonuçları açısından Cemaat’e işaret ediyor.

AKP medyasında da MİT’in arşivinin Cemaat’in elinde olduğu ve AKP aleyhine kullanılabileceği yönünde haber ve yorumlar çıkıyor. Hatta söz konusu ses kaydı ile aynı saatlerde yayımlanan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nun Hanefi Avcı ile söyleşisinin başlığı da manidardı: “MİT’in sırları bile ellerinde.”

BOZDAĞ YALANLADI

 Öte yandan Adalet bakanı Bozdağ ise iddiaları yalanladı. HSYK yapısının değiştirilmesine ilişkin kanun teklifin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda geçtiğimiz yıl Fransa'da öldürülen üç PKK üyesi kadının katil zanlısı Ömer Güney'in MİT 'le ilişkili olduğu iddiası gündeme getirildi. Bunun üzerine Bozdağ söz alarak; 'Ankara'da Cumhuriyet Başsavcılığı bununla ilgili bir soruşturma başlatmış durumda. Şuanda Ömer Ziya Güney hakkında PKK-KCK terör örgütü üyesi olmakla örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürme suçlarından dolayı bir soruşturma yürütülmektedir' dedi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Yürütülen soruşturma kapsamında Fransa yetkili adli makamlarından konuya ilişkin adli yardım talebi istenmiş, hala da cevap verilmemiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti devleti uzunca bir zamandır bölücü terör örgütü ile mücadele etmektedir. Mücadelesi hukuk içinde yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin ve devletinin herhangi biriminin organının hukuk dışına çıkması söz konusu değildir. Fransa'da öldürülen teröristlerle ilgili MİT ve diğer birimlerinin isminin karıştırılması bir iftira kampanyasıdır. Biz konunun araştırılmasını, maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasını, katilin arkasında gerçek azmettiriciler kimse Türkiye ve dünya kamuoyuna deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir. Ben Bakan olarak bu konuyu özel olarak takip edeceğim.' 




Kaynak:Haber Kaynağı