AKP KURUCUSU ŞENER'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

AKP KURUCUSU ŞENER'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Erdoğan'ın başkanlık referandumuna hayır diyenler sadece muhaliflerden oluşmuyor. AKP'nin kurucusu ve eski başbakan yardımcısı bakın başkanlık için ne diyor.

Erdoğan, Gül ile birlikte AKP'nin kuruluşunda bulunan ve ilk AKP Hükumeti bakanlarından Abdullatif Şener Erdoğan'ın Başkanlığı referandum süreci hakkında konuştu. Her konuşması büyük yankı uyandıran Şener Referandumun AKP-CHP arasında cereyan eden bir süreç olmadığını hatırlatarak şunları söyledi.

ÇAĞDIŞI

AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, başkanlık sistemine ilişkin referandum sürecini AKP ve CHP eksenine indirgemenin yanlış olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğini partiler üstü ele almak gerektiğini ifade eden Şener, aksi bir durumda doğru bir bakış açısının geliştirilemeyeceğini söyledi. Başkanlık sisteminin hayata geçmesi durumunda Türk ekonomisine de çok büyük zararları olacağının altını çizen Şener, işsizliğin ve enflasyonun artacağını kaydetti.

BU REJİMLERİN UYGULANDIĞI ÜLKELERİN EKONOMİSİ ORTADA

Dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde böyle bir rejim yok. Bu tür rejimlerin uygulandığı İslam ülkelerine iyi bakılmalı. Tek adama dayalı 57 İslam ülkesinin yıllık üretimi ABD'nin 4'te biri kadar, Çin'in de 3'te biri kadardır. Tek başına Almanya bu 57 İslam ülkesine denk üretim kapasitesine sahip. Neden? Çünkü siyasi yapıları da, sosyal yapıları da çürük. 

Bu düzen eğer mutluluk huzur getirmiş olsaydı İslam dünyası bu halde olmazdı. İslam dünyasının başına bela bir rejimi Türkiye'de 100 yıl sonra ortaya atmak büyük bir haksızlıktır. 

TÜRKİYE İSLAM ÜLKELERİNİN İLKEL DURUMLARDAN KURTULMASI İÇİN...

Türkiye,  İslam ülkelerine bu ilkel durumlardan kurtulması için ön ayak olması gerekirken, o ilkel düzenlere benzemeye çalışıyor. Bundan daha yanlış ne olabilir!" 

Abdüllatif Şener, AKP'de uzun yıllar bakanlık yapmış ve parti yönetiminde yer almış isimlerin ülkeye bu kadar zararı olacağı söylenen bir değişikliğe karşı sessiz kalmalarını da eleştirdi. Şener sözlerini şöyle tamamladı:

UYUMSUZLUĞA DÜŞMEYELİM DERKEN

"Ben bunu şuna bağlıyorum. Bu arkadaşlar hala kendilerini Tayyip Erdoğan'a karşı refere etmeye çalışıyorlar. Bir uyumsuzluğa düşmeyelim bağlılığımızı gösterelim ola ki bir gün bizi de değerlendirir umudu içerisindeler. Bu şanslarını yitirmektense suskunluklarını devam ettirmeyi tercih ediyorlar. Bu tercih ülke menfaatleriyle çelişse bile bunu gözetiyorlar. 

Nereden bakılırsa bakılsın inanarak konuşan hiç kimse böyle bir değişikliğin ülkeye tek bir faydası olabileceğini söyleyemez. Ama o kadar zararı olur ki... Bu kadar zarar verecek bir metnin referanduma gidişi sırasında hala konuşması gerekenler susuyor ve 'bu ülkeye zarar verir' demiyorlarsa demek ki bireysel beklenti içindeler."

İlgili Haberler