AKP ile MHP arasında sert tartışma

AKP ile MHP arasında sert tartışma

Tuğrul Türkeş'in bakanlıktan alınması ardından Devlet Bahçeli'nin yaptığı manidar Davutoğlu açıklaması ile gergileşen AKP MHP ilşkileri giderek dahada sertleşmeye başladı.

AKP ve MHP arasında Davutoğlu polemiği giderek sertleşiyor. MHP'den AKP sözcüsü Mahir Ünal'a yanıt

AKP SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL'A SERT YANIT

MHP'lilerin Tuğrul Türkeş ile sorulan soru üzerine Ahmet Davutoğlu'nu işaret etmesiyle başlayan tartışma büyüyor. Davutoğlu'nun MHP'ye yönelik sert yanıtına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan aynı tonda yanıt gelmişti.

AKP'YE JET YANIT

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğe ilişkin bugün yazılı bir açıklama yapmıştı

AKP Sözcüsü, "Davutoğlu’nun MHP Genel Başkanı’na yönelik eleştirilerinin de bu çerçevede ele alınmasını, cevapların da aynı doğrultuda verilmesini arzulardık. Siyasi bir eleştirinin, hakaret ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur" ifadelerini kullandı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILADI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzalı açıklamada "AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ünal’ın; Genel Başkanımıza yönelik aşağılama ve tahriklere sahip çıkıp bizden bunları hazmetmemizi beklemesi, hakkaniyete sığmamaktadır." denildi.

'AKP, DAVUTOĞLUNU AKLIYOR'

Ahmet Davutoğlu’nun MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik ölçüsüz ve yakışıksız eleştirilerine verdiğimiz cevabın ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal; eski genel başkanını “aklayan”, buna karşılık bizim değerlendirmelerimizi yeren bir açıklama yapmıştır.

Mahir Ünal, bizim açıklamalarımızı “hiçbir şekilde arzu etmedikleri, siyasetin nefasetine yakışmayan, nahoş bir durum” olarak değerlendirmektedir.

“Siyasi bir eleştirinin hakaretle karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur.” diyen Sayın Ünal, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici açıklamalarını ise görmezden gelmektedir.

ASIL NAHOŞ DURUM BUDUR

Hatırlatalım ki “Önce iğneyi kendine, çuvaldızı sonra başkasına batır.” atasözü siyasette de geçerlidir.

Biz Sayın Ünal’ın, Davutoğlu’ndan gelen üslup fukarası beyanları siyasetin hangi “nefasetine” yakıştırdığını merak ediyoruz.

Öncelikle Sayın Devlet Bahçeli ile Davutoğlu’nun açıklamalarını yan yana koyup adalet ve insaf terazisiyle tartarak mütalaa etmek lazımdır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bir başbakan yardımcısına yeni kabinede yeniden görev verilmemesiyle ilgili soruya “Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım.” diye gayet ölçülü, seviyeli ama ima içeren bir cevap vermiştir.

BU SÖZLER DEVLET BAHÇELİ'YE Mİ? 'SARHOŞLARIN SEVİYESİNE İNEMEM'


Bunun karşılığı da aynı dikkatli üslupla verilmeliyken Ahmet Davutoğlu, züccaciye dükkânına giren fil misali her şeyi bir anda yıkıp devirmiştir.

Davutoğlu’nun açıklamalarında hadsiz bir aşağılama, seviyesiz bir iğneleme mevcuttur. Şöyle demiştir Davutoğlu:

“Sayın Bahçeli’nin kendi parti içi meselelere dair sorular karşısında kendi sorunlarıyla yüzleşmek yerine şahsımı hedef göstermesi, insani olgunluğa, siyasi ahlaka ve öncülüğünü yürüttüğü siyasi geleneğe yakışmamaktadır. Sayın Bahçeli’den beklenen, nezaketten ve siyasi olgunluktan yoksun tavırlar yerine kendi sorunlarıyla yüzleşme cesaret ve erdemini göstermesidir.”

Yukarıdaki iki değerlendirme mukayese edildiğinde kimin saldırgan, tahrik ve tahkir edici bir dil kullandığı; kimin siyasi nezaket kaidelerine riayet ettiği ortaya çıkmaktadır.

Kaldı ki 2015’teki geçiş hükûmeti sürecini yürüten bizzat Ahmet Davutoğlu’dur. Gazetecilerin Sayın Bahçeli’ye yönelttiği sorunun cevapları da Davutoğlu’ndadır.

MAHİR ÜNAL'IN BİZE NEZAKET ÖĞRETMEYE KALKMASI...

Mazul başbakan Ahmet Davutoğlu’nda bir üslup sorunu, gocunacak bir yara olduğu ortadadır. Bunun sorumluluğu da kendisine aittir.

Elbette bu AKP’yi bağlamamaktadır, bağlamamalıdır da…

Sayın Ünal’ın bize siyasi nezaketi öğretmeye kalkması ise fevkalade yakışıksız kaçmıştır.

Mahir Ünal’ın; Sayın Bahçeli’ye yapılan cinsten haksız ve hadsiz bir eleştiri partisinin genel başkanı konumundaki herhangi birine yöneltildiğinde, muhatabına siyasi nezaket dersi vermekle kalmayıp nasıl ağır bir lisan kullanacağı malumdur.

Hâl böyleyken AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ünal’ın; Genel Başkanımıza yönelik aşağılama ve tahriklere sahip çıkıp bizden bunları hazmetmemizi beklemesi, hakkaniyete sığmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler