AKP Genel Merkezi'ne çaycı golü

AKP Genel Merkezi'ne çaycı golü

AKP Gaziantep İl Başkanlığı’nda yıllarca şoför ve çaycı ve temizlikçi olarak çalıştırılan Mehmet Köse, sigortasız çalıştırıldığını öne sürerek açtığı davada, AKP Genel Merkezi’ni 22 bin TL para cezası ödemeye mahkum ettirdi.

HAKSIZ FESİH

Gaziantephaberler.com'un haberine göre, Mehmet Köse’nin avukatı Yusuf Subaşı tarafından Gaziantep 2. İş Mahkemesi’ne 2011/601 Esas no ile açılan ‘alacak’ davası sonuçlandı. Mahkeme, AKP Genel Merkezi’ni, 22 bin TL ödemeye mahkum etti.Mahkeme ayrıca Köse’nin iş akdinin haksız şekilde fesh edildiği hükmüne vararak, AKP Gaziantep İl Başkanlığı’nın “husumet” nedeniyle müdahil olma talebini reddetti.

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMIŞLAR

Gaziantep Barosu avukatlarından Yusuf Subaşı, müvekkili Mehmet Köse’nin, 2004 yılında AKP Gaziantep İl Başkanlığı’nda şoför olarak işe başladığını ifade ederek, “Müvekkilim, burada 10 ay sigortasız çalıştırılmış. Ardından sigorta girişi yapılmış. Ancak 2009 yılına kadar kesintisiz olarak 859 TL maaş verilmiş. İşten çıkarıldığında; kıdem ve ihbar tazminatı ile kullanmadığı yıllık izinler kendisine ödenmemiş. Bu nedenle açtığımız davasonuçlandı” dedi.

FAİZİ İLE ÖDEYECEKLER

Gaziantep 2. İş Mahkemesi’nde görülen yargılama sonucunda AKP Genel Merkezi, çaycı Mehmet Köse’ye; 4 bin 725 TL kıdem, 2bin 100 TL ihbar, 2 bin 050 Tl yıllık izin, 11 bin 475 TL fazla çalışma ücreti olmak üzere toplam 22 bin TL’nin faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.