AKP Ekonomisi Bir Starbucks Markası Değerinde

AKP Ekonomisi Bir Starbucks Markası Değerinde

.

TÜRKİYE'NİN DEĞERİ STARBUCKS BİLE ETMİYOR

Başbakan Erdoğan'ın her konuşmasında göklere çıkardığı ve AKP iktidarının büyük başarısı olarak gösterdiği Türk Ekonomisinin değerinin ünlü kahve içecek zinciri Starbucks ile aynı değerde olduğu açıklandı. Bank of America tarafından yayınlanan değerlendirmede Türk Ekonomisi, dünyada gelişmekte olan 9 ülkenin yapıldığı değerlendirme sırasında sondan 2. sırada yer aldı. Bu değerlendirmeye göre AKP'nin övündüğü Türk Ekonomisi Uluslar Arası kahve içecek zinciri Starbucks ile aynı değerde gösteriliyor.

EŞLEŞMEDE TÜRKİYE EN SONDAN 2. SIRAYA GİREBİLDİ

 Bank of America Merrill Lynch analistleri gelişen piyasalar ile büyük markaları eşleştirdi

Günün dikkat çeken verilerinden biri Bank of America Merrill Lynch’ten geldi.
Kurumun baş stratejisti Michael Hartnett ülke piyasalarının değeri ile büyük markaları karşılatırdı. Buna göre Brezilya’nın piyasa değeri ancak bir Google ederken, Hindistan Well Fargo kadar etmiyor. Türkiye ise Starbucks ile başa baş bir rakam ortaya koyuyor.
BofAML stratejisti hesaplamayı yaparken serbest dalgalı hisse senedi piyasalarının, piyasa değerini v şirketlerin yaklaşık piyasa değerini kullanarak yaptığı çalışmada rakamlar milyar dolar olarak kullanıldı.

HANGİ ÜLKE HANGİ MARKA KADAR DEĞERLİ

Tayvan 430 = Exxon 439
Brezilya 393 = Google 380
Güney Afrika 276 = GE 275
hindistan 234 = Wells Fargo 241
Rusya 225 = P&G 218
Meksika 201 = IBM 204
Malezya 143 = Facebook 145
Endonezya 81 = CVS 83 
Türkiye 57 = Starbucks 57 
EM (Taiwan) 3,248 = US Tech 3,226

HENÜZ DİP NOKTADA DEĞİLLER AMA

Harnett gelişen ülke piyasalarında son satışlar ile fiyatların ucuzladığını belirtirken, daha da ucuzlama ihtimali olduğuna dikkat çekti.
Son 10 yıllık dönemde gelişmiş piyasalar(DM) karşısında gelişen piyasaların(EM) ilk kez bu kadar kayıp yaşadığı kaydedilirken, EM’ler henüz satışlarda dip noktaya ulaşılmamış olduğunun altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı