AKİT'E BOMBALI SALDIRI

AKİT'E BOMBALI SALDIRI

Akit Gazetesi'nin matbaa tesislerine atılan el yapımı üç bombadan ikisi patladı.

İstanbul Bağcılar'da bulunan Yeni Akit Gazetesi maatbaa binasına ses bombası atıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada ufak çaplı maddi hasar meydana gelirken, bölgede güvenlik önlemleri alan polis araştırma başlattı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Bağcılar Göztepe Mahallesi Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan Yeni Akit Gazetesi matbaa binasında meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen 2 kişi binaya ses bombalı saldırı düzenledi. Bahçeye düşen içerisinde çivi bulunduğu belirtilen bombanın büyük bir gürültüyle patlamasanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sokağa emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi alınmasının ardından bomba imha uzmanları bina ve çevresinde inceleme yaptı.

Yapılan araştırmalar sonrasında bomba parçaları ve deliller incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis saldırıyı gerçekleştirenleri tespit etmik için geniş çaplı araştırma başlattı. Bu arada, Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

ÜÇ BOMBADAN İKİSİ PATLADI
Öte yandan, Akit Gazetesi'nden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: "Türkiye'nin baş belası terör konusunda sergilediği ilkeli ve dik duruşuyla dikkat çeken Akit, yine hainlerin hedefi oldu. Son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara yayınlarıyla destek veren Akit'e gece bombalı saldırı yapıldı. Bombaların içinde çivi de bulunuyordu. Gazetenin basıldığı İstanbul Bağcılar'daki matbaa tesislerine saat 22.10 sularında atılan el yapımı üç bombadan ikisi patladı, patlamayan bir bomba ise bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildi.

GAZETE MARJİNAL SOL VE BÖLÜCÜ ÖRGÜTLERİN HEDEFİNDEYDİ
Akit'in Bağcılar'daki matbaa tesislerine atılan bombalarla gazetenin güvenlik görevlilerinin hedef alındığı tahmin ediliyor. Bugünkü gazetenin baskı hazırlıklarını yapan yazıişleri ekibiyle Dergah Ofset çalışanları, patlamayla birlikte dışarı çıktılar. Akit'in dünkü 'PKK'dan iç infaz' ve 'Herkes aklını başına alsın' şeklindeki manşetler bölücü mihrakları hayli rahatsız ederken, gazete bir süredir marjinal sol ve bölücü örgütlerin hedefindeydi. Polis, bombaları atanları yakalamak için geniş çaplı aramalara başlattı."