AKIN İPEK'TEN ULUSLARARASI DAVA HAZIRLIĞI

AKIN İPEK'TEN ULUSLARARASI DAVA HAZIRLIĞI

Ünlü ekonomi sitesi Blooberg'in haberine göre Fethullah Gülen cemaatine maddi destek olduğu gerekçesi ile el konularak satılması planlanan Koza Holding sahibi Akın İpek karşı hamleye hazırlanıyor

AK Parti'nin FETÖ'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle el koyduğu şirketlerin sahipleri, uluslararası kanunlara dayanarak haklarını arayacaklarını söylüyor. Bu hamlenin, birçok kişinin başını ağrıtacağını da ekliyorlar.Sputnik'in Bloomberg'e dayandırdığı haberin ayrıntıları şöyle.

KARŞI ATAK

SPK'dan Koza Altın, Koza Metal ve İpek Enerji'ye ceza AK Parti'nin 15 Temmuz öncesi ve sonrasında el koyduğu FETÖ'ye ait olduğu ileri sürülen şirketlerin sahipleri, hükümeti sıkıştırmaya hazırlanıyor. 

ERDOĞAN'A YAKIN PATRONLARA DAĞITILIYOR

Bloomberg'den Taylan Bilgiç'in haberine göre, 15 Temmuz'un ardından 600 civarında şirkete el konuldu ve bu şirketler iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın patronlara gidiyor. 

koza-ipek-holding-deki-arama-7652286_x_7661_o.jpg

Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk'ün geçmişinden ve şimdi FETÖ bağlantılı şirketleri satın almak istemesinden bahsedilen haberde, FETÖ şirketlerinin 10 milyar dolarlık bir pazar yarattığı belirtiliyor. 

Haberde Aydın Doğan'ın ABD'de İslamofobi konferansları düzenlediği, Mehmet Emin Karamehmet tarafından ‘Batılı gençlerin sembolü' olarak görülen Turkcell'in artık Ensar Vakfı'na sponsor olduğu ve Fetih Şahenk'in sahibi olduğu Doğuş Grubu'nun Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde ilahiyat fakültesi açtığı vurgulanıyor. 

Zekeriya Öz ve Akın İpek 'terörden aranlar listesi'nde: Yakalatana 750 bin lira verilecek Haberde dikkat çekici bir bilgi ise, şu anda Londra'da bulunan el konan Koza İpek Holding'in sahibi Akın İpek'in, Türkiye'ye karşı dava açacağını söylemesi. 

İpek, 20 milyar dolarlık holding grubunu ‘kanunları takip ederek' yaptığını ileri sürerken, bu şirketlerin başkasına satılması durumunda Türkiye'yi uluslararası mahkemeye vereceğini söyledi. 

"Eğer herhangi bir şirketimde yasadışı tek bir dolar olduğunu gösterirlerse, hepsini onlara bedavaya veririm" diyen İpek, aksi durumda uluslararası hakem hakkını kullanacağını ve bunun ‘herkes için baş ağrısı yaratacağını' belirtti.

mecidiyekoy-binasi.jpg

KOZA HOLDİN VE AKIN İPEK KİMDİR

Haber 7'ye göre 1948 yılında babası Ali İPEK tarafından kurulan İpek Matbaacılık yönetim kurulu başkanı. Koza İpek Holding yönetim kurulu başkanı. İpek Üniversitesi'ni kurmuştur.
 
Koza - İpek Holding grubuna yönelik MASAK baskını sonrasında Akın İpek kayıplara karışmış durumda. İktidara yakın medyanın manşetlerine '7 milyar doları sıfırladı kaçtı' başlığı yansırken Akın İpek 'in özel jetiyle İngiltere'ye uçtuğu iddiası var. 
 
Koza - İpek grubuna yönelik operasyonda hakkında gözaltı bulunan 6 kişiden sadece Akıp İpek bulunamadı. Akın İpek başsavcılığın açıklamasına göre 'FETÖ örgütüne finans desteği' sağlamakla suçlanıyor. Fethullah Gülen'in para kasası olarak nitelenen Akın İpek 'in şu anda nerede olduğu bilinmiyor. 

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ MEDYA KURULUŞLARI

2014: Millet
2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)
2008: Kanaltürk (Tuncay Özkan’dan satın aldı.)
2009: Bugün TV
2009: Kanaltürk Radyo
www.kthaber.com
www.herseyspor.com
www.buguncocuk.com

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER

Koza Altın
Koza Anadolu Metal
Özdemir Antimuan
İpek Doğal Enerji
Koza İpek Basın ve Basım
Konaklı Metal Madencilik
Atp İnşaat
Koza İpek Tedarik
Atp Koza Gıda
Atp Havacılık
Atp Koza Turizm
Kanaltürk
Kanaltürk Radyo
Bugün TV
Bugün Gazetesi
Koza İpek Eğitim
İpek Üniversitesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı