Akıl hastası Türk gencine böyle işkence yaptılar!

Akıl hastası Türk gencine böyle işkence yaptılar!

Fransa'nın Grenoble kentinde yaşayan 18 yaşındaki akıl hastası Türk gencine işkence yapıp görüntülerini sosyal medyada paylaşan gençler tutuklandı.

Grenoble Fontaine'deki bir parkta bu hafta sonu bir grup genç, akıl hastası 18 yaşındaki Yoan’a yaptıkları işkencenin görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde gençlerin alay ettikleri Yoan’a tokat ve tekme attıkları, soğuk suya soktukları görüldü.

Genç Yoan'ın ailesi tarafından yapılan şikayet üzerine tutuklanarak göz altına alınan gençler polise bu olayı sadece "biraz eğlenmek" amacı ile yaptıklarını anlattılar. Fransız televizyonlarına konuşan özürlü gencin annesi Ayten görüntüleri izledikten sonra dayanamayıp ağladığını söyledi. 

Marsilya'da duvara atılan bir kedi yavrusu görüntüleri ile şoke olan Fransızlar bu seferde Yoan'a yapılan işkence görüntüleri ile sarsıldılar. Asıl skandal ise Kedi yavrusunu duvara atan kişiye 1 sene hapis cezası veren Fransız adaletinin akıl özürlü Yoan'a işkence yapanlara sadece 6 ay ceza öngörmesi oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı