AK PARTİ'DE YENİ İSTİFALAR

AK PARTİ'DE YENİ İSTİFALAR

.

 AK Parti'nin Rize ve Ordu Teşkilatlarında İstifa 

AK Parti'deki istifalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye de sıçradı. Ordu'dan da toplu istifa haberi geldi.

AK Parti’deki istifalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye de sıçradı. AK Parti Madenli Belde Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, partisinden istifa ederek 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) adayı olarak seçimlere gireceğini açıkladı. Ardeşen ilçesinde AK Parti kurucu üyelerinden Arife Gülbay Okutan ve Ardeşen Belediye Meclis üyesi Ahmet Naci Okutan da meclis üyeliğinden ve partisinden istifa etti. AK Parti Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça’da önceki günlerde partisinden istifa ederek seçimlere bağımsız olarak gireceğini açıklamıştı.

Yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilmeyen Tüylüoğlu, yaptığı açıklamada, AK Parti'den istifa ettiği dilekçeyi noter kanalı ile AK Parti Genel Başkanlığı’na ve Çayeli İlçe Teşkilatı'na gönderdiğini söyledi.

ORDU'DA TOPLU İSTİFA

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde de AK Parti teşkilatı topluca istifa etti. İstifa edenler arasında 30 kişilik ilçe yönetimi ile birlikte, 15'er kişilik gençlik ve kadın kolları yönetimi yer alıyor. AK Parti Çaybaşı Ilçe Başkanı Adem Genç, istifa dilekçesinde Çaybaşı Belediye başkan adayı Ismet Yanık'ın, belediye meclis listesini oluştururken, ilçe teşkilatının görüşünü almamasını, bireysel davranmasını gerekçe gösterdi.