AK PARTİ'DE SEÇİM ENDİŞESİ VİTES KÜÇÜLDÜ

AK PARTİ'DE SEÇİM ENDİŞESİ VİTES KÜÇÜLDÜ

.

Erdoğan: Yüzde 38.8'in Üzerindeki Her Oy Başarıdır 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün önce partisinin milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında, bir araya geldi, ardından da partisinin seçim beyannamesini açıkladı. 

YEREL SEÇİM KRİTERİ

Erdoğan, yerel seçimlerin ve AK Parti'nin alacağı oy oranının önemine vurgu yaparken de, "Bunlar 'yüzde 30'un altına düşerse AK Parti gider' hesabı içindeler. Kendilerine çok büyük güç vehmediyorlar. Ama 30 Mart'ta böyle bir güçleri olmadığını görecekler. 2009'daki oyumuz yüzde 38.8. Bunun üzerinde aldığımız her oy başarıdır.

ULUSLARARASI ĞÜÇLER OY ORANIMIZA GÖRE POZİSYON BELİRLEYECEK

Erdoğan 'Uluslararası güçler bizim oy oranımıza göre pozisyon belirleyecek" ifadelerine yer verdi.Bu ifade; geçtiğimiz günlerde basına yansıyan 'AKP %40 altına düşerse ABD hareke geçecek haberlerini doğrular nitelikte.

Bu açıklamanın Başbakan Erdoğan'ın dün ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeden sonra yapılması gözlerden kaçmadı.

AK PARTİ'DE OY KAYBI ENDİŞESİ

Geçtiğimiz günler de başta Gezici Araştırma Şirketi olmak üzere bağımsız ve güvenilir araştırma şirketleri  AK Parti oyların'ın düştüğü açıklanmıştı.Gezici Araştırma Şirketinin en son yaptığı araştırmada AK Parti'nin 30 Mart seçimlerin de  alabileceği oy oranı oylarını  %37,6 olarak öngörülmüştü.

İlgili Haberler :

https://www.haberartiturk.com/ak-parti-eriyor-10533h.htm
https://www.haberartiturk.com/washington-erdogan-sonrasi-doneme-hazir-9646h.htm