Ahmet Atakan’ın Ölümüyle İlgili Sorular Meclis’te

Ahmet Atakan’ın Ölümüyle İlgili Sorular Meclis’te

ODTÜ direnişine destek için Antakya’da düzenlenen eylemlerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili sır perdesi aralanmıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ölümle ilgili şüpheleri Meclis’e taşıdı. CHP Hatay Milletvekili Akgöl ise “Kaygılarımız var” dedi.
Daha önce Abdullah Cömert’in de otopsisine giren CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, “Her ikisinin yaraları aynı. Ahmet’in kontrolünü kaybetmiş bir şekilde düşmesi ilginçtir. Kaygılarımız var” dedi.
Ahmet Atakan’ın düştüğü iddia edilen apartmanda incelemelerde bulunan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, olayla ilgili soru işaretlerin hâlâ sürdüğünü belirtti. Hatay’da 3 Haziran’da yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in de otopsisine girdiğini anımsatan Akgöl, “Her iki kardeşimizin otopsi işleminde bulundum. İkisinin yaraları aynı. Ahmet damdan düşmüş olabilir ama kontrolünü kaybetmiş bir şekilde düşmesi ilginçtir. Oysa kontrolden çıkmamış olsa, elini kolunu oynatır, yardım için bağırır çağırırdı. Bana kalırsa, Ahmet buradayken başına darbe aldı. Bu plastik mermi olabilir, bu gaz kapsülü olabilir. Nasıl düştüğüne ilişkin kaygılarım var” dedi.
 
Yanıt bekleyen sorular
* Ahmet, binadan neden hareketsiz olarak düştü? Düşme anında bilinci kapalı mıydı?
* Kafasındaki 5-6 santimlik kırık nasıl oluştu?
* Antakya’da yapılan ön otopside düşmeye bağlı herhangi bir bulguya rastlanmamasına karşın Adana Adli Tıp Kurumu’ndan nasıl “genel beden travması” raporu verildi?
* Çatıda 50 santimlik bir duvar olmasına karşın Ahmet çatıdan nasıl düştü?
* Polis, Ahmet’in çatıdaki güneş panellerini atmak isterken düştüğünü iddia ediyor ancak çatıdaki güneş panelleri yere sabitli. Polis yalan mı söyledi?
* HRT Akdeniz Televizyonu çatıdan düşme görüntülerini neden 21 saat sonra yayımladı?
* Olayın görüntüleri nasıl bu kadar hızlı ortaya çıktı? Aklama çabası mı var?
* Tanıkların “yoğun biber gazı vardı” demesine karşın görüntülerde neden biber gazı yok?
* Görüntülerde yer alan 2 Akrep aracı düşmeyi görüntülemesine karşın neden anında müdahale etmedi?
* Valiliğin hemen ambulans gönderdik açıklamasına karşın tanıklar ambulans gönderilmediğini, Ahmet’i yoldan geçen bir araçla hastaneye götürdüklerini iddia etti.
 
Tanrıkulu’ndan soru önergesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ahmet Atakan’ın binadan neden hareketsiz olarak düştüğünü sorarak şöyle dedi:
“Kafasındaki 5-6 santimlik kırık nasıl oluştu?
Antakya’da yapılan ön otopside düşmeye bağlı herhangi bir bulguya rastlanmamasına karşın Adana Adli Tıp Kurumu’ndan nasıl ‘genel beden travması’ raporu verildi?
Çatıda 50 santimlik bir duvar olmasına karşın Ahmet Atakan çatıdan nasıl düştü?
Polis, Ahmet Atakan’ın çatıdaki güneş panellerini atmak isterken düştüğünü iddia ediyor ancak çatıdaki güneş panelleri yere sabitli. Polis yanıltıcı bilgi mi vermiştir?
HRT Akdeniz Televizyonu çatıdan düşme görüntülerini neden 21 saat sonra yayımladı?
Olayın görüntüleri nasıl bu kadar hızlı ortaya çıktı? Aklama çabası mı var?
Tanıkların ‘yoğun biber gazı vardı’ demesine karşın görüntülerde neden biber gazı yok?
Görüntülerde yer alan 2 Akrep aracı düşmeyi görüntülemesine karşın neden anında müdahale etmedi?
Valiliğin hemen ambulans gönderdik açıklamasına karşın tanıklar ambulans gönderilmediğini ifade etmiştir, Ahmet Atakan’ın yoldan geçen bir araçla hastaneye götürüldüğü iddiası doğru mudur?”