ADNAN POLAT 'ın ATEŞLE İMTİHANI..

ADNAN POLAT 'ın ATEŞLE İMTİHANI..

Dün HABER ARTI TURK te ÖZEL HABER olarak girdiğimiz Stad Hasılat paylaşımına ilişkin GİZLENEN PROTOKOL un ortaya çıkması sonrasında Galatasaray'da iç hesaplaşmalar başlayacak gibi görünüyor. Varolduğu Söylenen PROTOKOL e dayanarak verilen CEZA nın dayanak

 

Adnan Polat, Başkan olarak  Galatasaray Spor Kulübünde göreve başladığında yaşanılan mali sıkıntıları bütün spor kamuoyu hatırlar. Rehinli hisse senetleri, dava üstüne dava açan hissedar gruplar,alacaklılar, Kar eden halka açık şirket zarar eden Futbol faaliyetleri...

Ve Polat sonuçta kaçınılmaz bir sona doğru ilerleyen kulübü kurtarmanın tek yolu olan gelir ve giderleri aynı şirkette birleştirme operasyonu için düğmeye basar.. Bu konuda dün ortaya çıkardığımız PROTOKOL bize cok sey anlatıyor.  



 http://haberartiturk.com/Haber/bir-garip-protokol.html 


Görüldüğü gibi Adnan Polat her ne kadar yapılan bu birleşme işlemleri sırasında bilgi gizlediği gerekçesiyle 2013 Şubat ayında SPK tarafından cezalandırıldıysa da, aslında gizlediği hiçbir şeyin yokmuş
 
Birleşme sırasında kamuya açıklanan, müsabaka gelirlerinin GS Sportif AŞ. ye ait olacağı, bilgileri gerçekmiş ve kamuya her sunulan belgede de bu durum özellikle belirtilmiştir.Ayrıca bu sayede geri çağırma maliyeti asgaride tutulabilmiş, küçük bir bir maliyet ile birleşme sağlanmıştır, be nedenle birleşme dolayısıyla hisse senet fiyatları  tribün gelirleri ile beraber rekor seviyelere tırmanmıştır..
 
Sportif başarısızlıklar, finansal sıkıntılar derken düğmeye basılır ve Polat siyesetle karşı karşıya getirildiği, kendine göre bilinçli stad açılışında yaşanan tatsızlıkların da tetiklemesiyle hiç de haketmediği bir şekilde itibarsız bir şekilde görevine son verilir.
 
Ve sahneye Belçikadan ithal Finans Dehası Ünal Aysal çıkar. Ünal Aysal ve ekibi GS kulübünü bu darboğazdan kurtarmak için bir çok yatırımcıyı mağdur edecek bir plan uygular. Nedir bu plan?
 
Daha önce gazetemizde belgeleriyle yer verdiğimiz, Galatasaray'ın kombinelerini satarken vergi kaçırmak için bedelin %10 'unu GS Sportif AŞ'ye  fatura ile, %90 'ını Kulübe bağış makbuzu ile yaptırıldığını biliyorsunuz.


GALATASARAY NASIL
VERGİ KAÇIRIYOR ?



http://haberartiturk.com/Makale/galatasaray-nasil-vergi-kaciriyor-.html


İşte bu fiili durum; sanki geçmişte imzalanmış böyle bir hasılat paylaşım protokolü varmışçasına  11.01.2012 tarihinde GSAŞ den KAP'a  yapılan bir bildirim ile duyurulur. Hukuki yazışma bilgisi yüksek kişilerce yazıldığı belli olan muğlak ve gerektiğinde her tarafa çekilebilecek ifadelerle süslenmiş olan bildirimin ekinde  ne eski ve yeni protokoller  yer alır; ne de SPK sorar..Ve denir ki SPK ya, bizim böyle bir protokolümüz var ve bu protokole uygun olarak yeni bir tane daha yaptık. Bu nedenle GS Sportif AŞ nin Stad gelirlerinin % 90 'ına el koyulur. Bu biletler 2030 yılına kadar GS Sportif AŞye yeniden satılır, Şirket borçlandırılır, bedelli sermaye artırımı kararı alınır, alacakların bir kısmı buna mahsup edilir ama küçük  yatırımcılardan hepsi tahsil edilir. 
 
Fakat bu arada dikkatli gözlerden kaçmayan ama anlamlandırılamayan gelişmeler olmaktadır satır aralarında..11.01.2012 de ki bu Kap bildiriminden bir hafta sonra 18.01.2012 tarihinde Ünal Aysal, Polat'a zeytin dalı uzatır.Polat'ın düşürüldüğü duruma çok üzüldüğünü belirtir ve  İade-i İtibar teklif eder.. Osman Tamburacı köşesinde  bu durumu şu sözlerle ifade eder: Bayram değil seyran değil Eniştem beni neden öptü?

http://yenisafak.com.tr/yazarlar/OsmanTanburaci/aysal-secime-gidecek/30706
 
04.03.2012 tarihinde yani üç ay sonra Polat'tan çok sert bir cevap gelir: Benim iade-i itibara ihtiyacım yok, Kulübe bu saygısızlıkları, terbiyesizlikleri yapanların ihtiyacı var.. Haziran ve Temmuz 2012 de tekrar ısıtıldıysa da karşılık bulmaz bu çabalar..



Bu sırada mağdur olmuş küçük yatırımcılar davalar açmış, eski SPK yönetimi görevden alınarak Başbakanlık Teftiş Kurulunca soruşturulmaya başlanmış ve Aysal ikinci sermaye artırımı için yeni SPK yönetimi ile inatlaşmaya başlamıştır..
 
Şubat 2013 te SPK, Polat ve ekibini sanki bütün olanların tek sorumlusuymuşçasına,yatırımcılardan bilgi gizlemek ve bizim halen göremediğimiz (SPK gördüyse açıklasın ya da açıklatsın) eski tarihli paylaşım protokolü (muhtemelen hiç olmayacak) hilafında duyurular yapmak suretiyle yatırımcıları zarara uğratmaktan idari para cezasına çarptırır.Bu vesileyle aslında SPK eski tarihli protokolün varlığını kabul eder. Mart 2013 tarihinde Aysal cezanın kendileri tarafından ödeneceğini belirtir ve Bunu ödedikten sonra eski yöneticilere dönmeyeceğiz, çünkü kasıtlı yapmadılar der..
 
Polat tarafından şiddetle reddedilen bu yakınlaşma çabaların altında yatan gerçeğin ise; halen vakıf olamadığımız ve belkide hiç göremeyeceğimiz eski tarihli gelir paylaşım protokolü olduğu artık camiada dile getirilmeye başlanmıştır.. 26 Kasım'da Galatasaray avukatlarının mahkemeye sunduğu Protokol daha eski bir anlaşmaya atıf yapmasına rağmen malesef mahkemeye sunulamamıştır, daha eski tarihli bir anlaşma ise ancak ve ancak Adnan Polat imzalı olarak ortaya çıkartılabilir..
 
Polat'ın bütün çabalara rağmen böyle bir duruma yanaşmaması kadar doğal bir durum olamaz..Karşısında önce yönetimini itibarsızlaştırıp deviren, sonra olmayan sözleşmeler uydurup inanılmaz bir operasyona imza atarken SPK cezasını dahi bizzat Polat'a yükleten çok mahir bir LİSELİ gurubu var..Bu satrancı oynarken tek çekindiği husus Galatasarayın ALİ menfaatleri..
 
Aysal ise arkasına aldığı SPK ve Liseli desteği ile Eski Yoneticilerin ve 25.000' e yakın bireysel yatırımcının ahını almaya devam ediyor, SPK ya yapılan Üçüncü Sermay Artırım başvurusu hala değerlendiriliyor ve durum Vahim...!

Ve sormamız gerek şimdi : Bu ateş üfleyerek söner mi?
Kaynak : HANOGLU Hakan - Cengiz YILDIZ