Adalet Kurultayında alkol ve Saidi Nursi

 

Haber: (1)

“CHP'li Tezcan, Adalet Kurultayı ile ilgili soruları yanıtladı:

“…Kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesinin dışında alkol aldığı tespit edilmiştir...Parti üyelikleri tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır… Çanakkale ruhuyla örtüşmeyen bu tür ahlak dışı davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi aziz milletimizle paylaşırız.”

Haber: (2)

“CHP’nin Çanakkale’de organize ettiği Adalet Kurultayı’nda bugünkü çalıştayda Nurcuların yayın organı Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, Saidi Nursi üzerine bir sunum yaptı.”

Yorum:

“Seçimler bitti, Demokrat Parti, Halk Partisi’ni korkunç bir bozguna uğrattı. Oysa ki, Halk Partisi, halkı kazanacağını umarak fikirleriyle prensiplerinden son zamanlarda ne kadar fedakârlıklar etmişti. Bütün yayınlarına göz yumulan din dergileri, okullara konan din dersleri, yeniden açılan ilahiyat fakülteleri, imam hatip kursları, türbeler, şahsi sermayeye sağlanan imtiyazlar, her türlü irticaya tanınan haklar...

Hiçbiri, hiçbiri kâr etmedi. Zavallı Halk Partisi…”

Yorum, Orhan Veli Kanık’a ait. 14 Mayıs 1950 seçimleri ardından Yaprak dergisinde yayınladığı bu yorumdan sonra Albert Einstein’i anmazsak haksızlık etmiş oluruz.

Einstein de şöyle diyor:

“Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuç almayı ummaktır."

Önceki ve Sonraki Yazılar