Adalet Bakanı Bozdağ Hakkında Fezleke

Adalet Bakanı Bozdağ Hakkında Fezleke

.

 Adalet Bakanı Bozdağ Hakkında Fezleke Ortaya Çıktı 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir’deki Devlet Demir Yolları (DDY) ile ilgili operasyona Adalet Bakanı Bekir Bozdağ‘ın müdahale ettiği gerekçesi ile hakkında da fezleke hazırlandığını ve Bakanlığa gönderildiğini açıklamıştı.
Meclis Genel Kurulu’nda AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın yumruklu saldırısına uğrayan CHP’li Tezcan, 17 Aralık’tan sonra ülkenin dört bir yanında yapılan operasyonlara yönelik müdahalelerin olduğunu söylemişti.

Tezcan, İzmir’de yapılacak olup da Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın müdahalesiyle deşifre olan operasyona bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da müdahale ettiğini, Özel Soruşturma Savcılığı tarafından hakkında fezleke düzenlenerek Ankara’ya Adalet Bakanlığı’na gönderildiğinin altını çizmiş ve fezleke üst yazısını medya mensuplarına göstermişti.

Bülent Tezcan “Bakanlığa gönderilen fezlekede, Bakan Bekir Bozdağ’ın müdahalesinin yargıyı etkileme ve soruşturmayı engelleme suçu olduğu açık şekilde yazılmış” diyerek, bazı bölümleri aktarmış ve İzmir Savcısı Ali Haydar’a ait olan imza kısmını ise kapatarak belgeyi basın mensupları ile paylaşmıştı. İzmir’de yolsuzluk operasyonunu yöneten Başsavcıvekili Ali Haydar da görevinden alınarak Karşıyaka’ya düz savcı olarak atandı.

İste O Fezleke 





İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar’ın imzasını taşıyan ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muharebe Bürosuna gönderilen fezlekede ilk olarak Adalet Bakanlığı müsteşarının İzmir Cumhuriyet Başsavcısını aradığı belirtildi. Müsteşar 2. kez saat 
22.31’de aradığında ise, “Bu saatte git, Cumhuriyet savcısını değiştir, tüm kararları iptal et, bu soruşturmayı durdur. Bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız” ifadelerini kullanıyor. Fezlekede hazırlanan başka bir bölümde de İzmir Valisi ve İzmir İl Emniyet Müdürü’nün mahkeme ve savcılık kararlarının yerine getirilmesini engellemeye çalıştıkları kaydediliyor. Adalet Bakanı ile ilgili bölümde ise, Bozdağ’ın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ı 7 Ocak tarihinde arayarak soruşturmayla ilgili bilgi istediği kaydedildi.

Ayrıca Bozdağ’ın Hüseyin Baş’a, soruşturmanın ilgili Cumhuriyet savcısından alınarak kendisi tarafından yürütülmesini söylediği belirtildi.

Yargı bağımsızlığını etkileme suçu
Fezlekede, Adalet Bakanı’nın görevi, yargı bağımsızlığı ve savcıların bağımsızlığı, yargı görevini yapanı etkileme suçu hatırlatılarak, “Söz konusu iddiaların yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs suçu kapsamına girebileceği değerlendirilmiş olup, hakkında ihbarda bulunulan, Bekir Bozdağ’ın, Bakanlık sıfatı nedeniyle işlemlere esas olmak üzere hazırlanan iş bu evrak gereği için takdirlerinize arz olunur” ifadelerine yer verildi.