AÇ KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI

AÇ KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, kurtların saldırdığı sürüdeki 7 keçi telef oldu. Benzer olayın daha önce de yaşandığı köyün sakinleri yetkilileri...

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, kurtların saldırdığı sürüdeki 7 keçi telef oldu. Benzer olayın daha önce de yaşandığı köyün sakinleri yetkililerin tedbir almasını istedi.

Andırın'a bağlı Torlar Köyü'nde hayvanlarını otlatan İbrahim Temiz bir ara sürüden uzaklaşınca dağdan inen aç kurtlar sürüye saldırdı. Kurtların saldırdığı keçilerden 7'si telef oldu. İbrahim Temiz, köyde benzer olayın daha öne de yaşandığını belirterek, "Bir ara sürüden ayrılıp keçilere dal toplamaya gitmiştim. Bu arada kurtlar sürüye saldırdı ve 7 keçiyi telef ettiler" dedi.

Torlar Köyü Muhtarı Rasim Temiz ise aç kurtların köydeki sürüleri tehdit ettiğini ifade ederek, "Devletimizin buna bir tedbir almasını istiyoruz. Bu kurtlar devlet tarafından doğaya bırakıldığı söyleniyor. Bizler de yasak diye bunları avlamak istemiyoruz. Kış mevsiminden bu yana 60’a yakın hayvanımız telef oldu. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

 

AÇ KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI

AÇ KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI

AÇ KURTLAR SÜRÜYE SALDIRDI

Kaynak:Haber Kaynağı