ABDULLAH GÜL'E GÖRE OLAĞAN ÜSTÜ BİR DURUM YOK

ABDULLAH GÜL'E GÖRE OLAĞAN ÜSTÜ BİR DURUM YOK

.


OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY Mİ VAR Kİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, soru sormak isteyen gazeteciye ‘‘Olağanüstü bir şey mi var ki?’’ diyerek cevap verdi. Cihan Haber Ajansının duyurduğu habere göre, Cumhurbaşkanı'na göre "Türkiye'de herşey normal seyrediyor"
Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Richard Moore’ın güven mektubunu kabul etti. Güven mektubu öncesinde gazetecilerin ‘‘Sorumuz olabilir mi?’’ sözü karşısında Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Olağanüstü bir şey mi var ki?’’ diyerek tören salonundaki yerine geçti.

Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül’e güven mektubunu sunan Büyükelçi Moore, son olarak 2010-2012 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İngiltere’nin yeni Ankara Büyükelçisi Richard Moore, daha önce de Türkiye’de görev yaptı.

ANKARA’YA TÜRKÇE BİLEN İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ

1990-1992 yılları arasında Ankara ve İstanbul’daki İngiliz misyonlarında çeşitli görevler üstlenen Büyükelçi iyi derecede Türkçe biliyor. Güven mektubu takdim ederken Cumhurbaşkanı Gül ile Türkçe konuştuğu gözlemlenen Büyükelçi Moore’un görme özürlü eşi de Cumhurbaşkanı Gül ile Türkçe kısa süreli sohbet etti.
Tören sonunda çekilen aile fotoğrafının akabinde Cumhurbaşkanı Gül, İngiliz Büyükelçi Moore’ın eşine Türkçe ‘‘Biz biraz yukarıda konuşacağız.’’ derken, Sefire Hanım’ın yine Türkçe ‘‘Teşekkür ederim’’ dediği duyuldu.