ABDULLAH GÜL MEYDANLARA MI ISINIYOR

ABDULLAH GÜL MEYDANLARA MI ISINIYOR

Cuma Namazı'nı Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde kıldıktan sonra, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta...

Uzun süredir sessizliğini koruyan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni ziyaret etti.  Cuma namazı sonrası Belediye'ye bir ziyaret yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisinden memnun kalan Gül namazın ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte belediyeye geçti.

SİYASETE Mİ ISINIYOR ?

Gül'ün kalabalıklar arasına karışması ise çevredeki vatandaşlar tarafından manidar bulundu . Bazılar "siyasete hazırlanıyor" derken bazıları "meydanlara ısınıyor" şeklinde yorum yaptı. Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı görevinden sonra siyasete devam edeceği konusunda sürekli mesaj vermişti. Ancak Yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine hiç sıcak bakmadığı sürekli tekrarlanan iddialar arasında.

AKP İKTİDARINI ÖVMEDEN OLMAZ

Her konuşmasında tekrar ettiği gibi Abdullah Gül, Başkanlık makamındaki sohbet sırasında, görevi sırasında yaşadıkları kimi anılardan bahsetti. Gül, özellikle başörtüsü sorununun çözülmesinin ülkeyi önemli ölçüde rahatlattığını söylerken, Türkiye'nin pek çok açıdan önemli bir gelişme kat ettiğini vurguladı. 

ODA HAPİSANE ANILARINI AÇTI

Gül, 12 Eylül darbesinin ardından Metris Cezaevi'nde yatan ilk isimlerden biri olduğunu vurgulayarak, bugün demokratikleşme adına gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirtti. Gül, bundan sonra siyasal iktidarların hak ve adalet zemininde hizmet etmeleri gerektiğini de ifade etti. Abdullah Gül'ün hapishane anılarını gündeme getirmesi izleyen gazeteciler arasında espirilere neden oldu. 

Karşılıklı sohbet sırasında, “Siyaset yaptığınız dönemde açtığınız yoldan ilerliyoruz" diye konuşan Başkan Usta'ya Gül, “Bizler birer dozerle yolları açtık. Artık sizler bu yolları daha güzel hale getireceksiniz" diye cevap verdi.

Sohbet sonrası Başkan Usta, Gül'e bir hediye takdim ederken, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Süeda Tuğcu ise bir buket çiçek sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı