Abdullah, Cömert'in otopsi raporu çıktı

Abdullah, Cömert'in otopsi raporu çıktı

Abdullah Cömert… Yakınlarının deyişiyle Abdocan… Hükümet istifa eylemleri sırasında Hatay Armutlu Mahallesi’ndeki evinin önünde öldürüldü. 
 

 
TGB üyesi Cömert’in otopsi raporu ve morg görüntüleri ortaya çıktı. Otopsi raporunda, Cömert’in kafasının üç yerinde darbe izi olduğu, ölümcül darbeyi ise kafasının sağ arka tarafından aldığı ifade ediliyor.
 
ÖLÜM NEDENİ TESPİT EDİLEMEMİŞ
 
Raporda, gaz bombası kapsülüne ilişkin herhangi bir açıklama ise yer almıyor. Otopsiyi yapan doktor rapora, “Ölüm nedeni tespit edilememiştir” notunu düşmüş. 
 
Otopsi raporunu ve morg görüntülerini inceleyen Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, “Raporda kesin ifadeler yok. Rapora göre kafasının üç yerinde darp var. Ölümcül olanı ise kafasının sağ arka bölümü. Burası yine rapora göre söylüyorum demir sopayla da yapılabilir, gaz bombasının tenekesiyle de. İkisi de darp etmeye girer” dedi.
 
YERDE DARP MI EDİLDİ?
 
Adli Tıp Umzanı Alkan, Abdullah Cömert’in kafasının alın tarafında ve burnunun üst kısmında meydana gelen morlukların düşerken meydana gelmesinin mümkün olamayacağına vurgu yaptı. 
 
Gaz bombası kapsülünün çarpmasının ardından darp edilmiş olabileceğine dikkat çeken Adli Tıp Profesörü Nevzat Alkan, "Yere düştüğünde sert bir cisimle vurulmuş olabilir” diye konuştu.
 
KAMERA GÖRÜNTÜSÜ KAYIP
 
Cömert’in yaralandığı ana ilişkin kamera görüntüleri de kayıp. Cinayetten 21 saat önce Abdullah Cömert`in öldürüldüğü Armutlu Mahallesi`ne polis TOMA`larının arkasından yürüyerek giren eli sopalı bir grup güvenlik kameralarına yansımıştı. Cömert’in öldüğü yeri görüntülüyebilecek tek güvenlik kamerasının kayıt almadığı iddia edilmişti. Gerekçe olarak kameranın eğildiği ve görüş açısının değiştirildiği gösterilmişti.