'Abdestinden şüphen yoksa neden yönetmeliği değiştiriyorsun?'

'Abdestinden şüphen yoksa neden yönetmeliği değiştiriyorsun?'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak, "Yönetmelik değiştiriyorlar. Kimler? Adı yolsuzluğu bulaştırılan bakanlar. Ne diye? 'Arama yapacaksan önce hırsıza haber vereceksin' diyor. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası bakanların istifa etmesi ile savcı, başsavcı ve HSYK'nın açıklamaları üzerine gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Kılıçdaroğlu, bakanların istifası ile ilgili soruları yanıtlarken, Başbakan Erdoğan'ın sık sık söylediği "Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun" sözlerine atıfta bulundu.

'MADEM ABDESTİNDEN ŞÜPHEN YOK..'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a 'Abdestinden şüphen yoksa neden bakanlarını istifa ettirdin.

'ABDESTİNDEN ŞÜPHEN YOKSA NEDEN YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRİYORSUN'

Hükümet rüşveti nasıl korur arkadaşlar. Bütün yaşamım boyunca Türkiye Cumhuriyeti ilk kez böyle bir tabloyla karşılaşıyor. Abdestinden şüphen yoksa neden yönetmeliği değiştiriyorsun. Senin her yerin şüpheli. İnancın da şüpheli. Abdestin de şüpheli. Türkiye daha önce özgürce tartışan bir ülkeydi. Başbakanlar yolsuzluğu savunmazdı, en azından sessiz kalırdı.Yolsuzluğu savunan bir iktidar, polisle yargıyı karşı karşıya getiren bir iktidar var.' dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı