31 Aralık'a kadar çipli kimlik alma izdihamına açıklama geldi

31 Aralık'a kadar çipli kimlik alma izdihamına açıklama geldi

31 Aralık 2017 tarihinden önce çipli kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşların nüfus müdürlüklerinde yarattığı izdihama ilişkin açıklama yapıldı

Çipli kimlik kartı konusunda vatandaşlar arasında çıkan söylenti Nüfus Müdürlüklerinde büyük izdihamlara neden oldu. 

UZUN KUYRUKLAR VAR

Yurt genelinde bir çok Nufus idaresine yılbaşı öncesi akın akın giden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdular. Dedikodular yüzünden izdiham yaşanan ilgili daireler konusunda devlet herhangi bir açıklama yapmadı. Bu yüzden kargaşa hala devam ediyor.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Mersin'de E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, son dönemde vatandaşlar arasında yeni çipli kimlik kartları ile ilgili dedikodular nedeniyle nüfus müdürlüklerinde büyük bir yoğunluğun yaşandığını dile getirdi.

 

670x335-001.jpg

2023 YILINA KADAR SÜRE VAR
 
"Nüfus çalışanlarımız bu aşırı yoğunluğa rağmen, canını dişine takarak özveri ile görev yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan istirhamımız,  resmi kaynaklardan açıklanacak bilgilere itibar etmesini bekliyoruz. 

RANDEVU ALMADAN GİTMEYİN

Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlarımız Alo 199 ve internette, e-kimlik sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alacaklardır."

İlgili Haberler