30 kişiden 'gezi' ifadesi!

30 kişiden 'gezi' ifadesi!

TAKSİM Gezi Parkı'ndaki direnişe destek olmak amacıyla geçen ay Antalya'da yapılan eylemlerde yer alan 30 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatıyla başlattığı ifade alma çalışması sürüyor. Yetkililerin şimdiye kadar 30 kişinin ifadesine başvurduğu, çalışmanın teknik ve inceleme aşamasıyla paralel olarak ifade alma çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Eylemlere karıştığı ve suç unsuru olacak faaliyetlerde bulunduğu belirlenen kişilere telefonla ulaşan görevliler, Emniyet Müdürlüğü'ne gelmeleri için davette bulunuyor. Herhangi bir gözaltı çalışmasının olmadığı davetlerde, ifadeleri alınan şüpheliler salıveriliyor.

İfade tutanaklarının Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesi ve incelenmesinin ardından gözaltıların gelebileceği kaydedildi.

196 GÖZALTI, 131 YARALI

Taksim Gezi Parkı olaylarına destek için Antalya'da 31 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında gösteriler yapıldı. Her gece Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi slogan atıp dağılırken, Ak Parti binasının bulunduğu çevreyolu üzerinde toplanan ve çoğunluğu gençlerden oluşan 200 kişi, barikat kuran polise motolofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis de tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. 4 gece devam eden gösterilerde 196 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı, 5'i polis memuru 131 kişi de yaralandı. Gösterilere müdahale sırasında 18 yaşındaki Vedat Oğuz, yakın mesafeden ateşlenen gaz bombası kapsülünün isabet etmesi sonucu sağ gözünü kaybetti.