30 AĞUSTOS ZAFERİ BU BELEDİYE İÇİN KARA GÜNMÜŞ

30 AĞUSTOS ZAFERİ BU BELEDİYE İÇİN KARA GÜNMÜŞ

Belediyeden hiç kimsenin törene katılmaması üzerine çelenk ortada kaldı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenleri, Kaymakam Abdülhalim Can ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Hamit Arslanoğlu'nun Atatürk büstüne çelenk bırakması ile başladı.
Kaymakamlık ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenklerini bırakmasından sonra alanda bulunan Nusaybin Belediyesi'ne ait zabıtaların getirdiği çelengin büste konulması için anons yapıldı. Belediyeden hiç kimsenin törene katılmaması üzerine çelenk ortada kaldı. Kutlamalar daha sonra hükümet konağında devam etti. Nusaybin'de meydana gelen bu tuhaf durum akla BDP ye ait Nusaybin belediyesinin 30 Ağustos'u kendileri için zafer saymadığı yorumlarını getirdi.

30 AĞUSTOS'U KENDİLERİ İÇİN ZAFER GÖRMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI

BDP Nusaybin Belediyesi Eş başkan Adayları Sara Kaya ve Cengiz Kök yeni belediye başkanı seçildi.

SARA KAYA

1970 doğumlu, İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimi Nusaybin’de bitirdi. Yükseköğrenimi Dicle Üniversitesi İnşaat Bölümünde bitirdi. Nusaybin Belediyesi’nde çeşitli görevlerde çalıştı. Aday olmadan önce Nusaybin Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nü yaptı. Tüm-Bel-Sen Nusaybin Temsilciğini yaptı. Evli ve dört çocuk annesidir. 
 
CENGİZ KÖK

1978 yılında Nusaybin bağlı Kasrik Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyde, orta ve liseyi ise Nusaybin’de okudu. Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı.  2009’dan beri de Nusaybin’de Mali müşavirlik yaptı.  Ayrıca TÜRMOB ve Mardin Mali Müşavirler Odası üyesidir. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı