3 POLİSTEN 3 ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

3 POLİSTEN 3 ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

BDP Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’da yaşları 6 ile 10 arasında değişen 3 kardeşin, aylarca O.K. ve F.B. ve soyadı bilinmeyen A. isimli polis memurları tarafından cinsel istismara uğradığı, şiddet gördüğü ve uyuşturucu kullanm

BDP Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’da yaşları 6 ile 10 arasında değişen 3 kardeşin, aylarca O.K. ve F.B. ve soyadı  bilinmeyen A. isimli polis memurları tarafından cinsel istismara uğradığı, şiddet gördüğü ve uyuşturucu kullanmaya zorlandığı ileri sürüldü.

Adli Tıp raporu ve uzman psikolog raporlarına karşın Diyarbakır Çocuk Savcılığı’nın polisler hakkında takipsizlik kararı verdiğine dikkat çekilen açıklamada “Bu utanç davasının kamuoyunda yarattığı büyük tepkiye rağmen, devlet yetkililerinden bu konuda herhangi bir açıklamanın yapılmamış olması, faillerin korunmaya devam edildiğinin ve devletin bu suçlara destek verdiğinin göstergesidir. Diyarbakır halkını ayağa kaldıran bu vahşet için, hâlâ görev başında olan bu polisler hakkında derhal soruşturma açılması ve faillerin tutuklanıp cezalandırılması gerekmektedir” denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı