25 MART'TAN İŞTE BU ÇIKTI

25 MART'TAN İŞTE BU ÇIKTI

25 Mart açıklamasından Deniz Baykal kaseti komplosu çıktı.

BEKLENEN SES KAYDI İDDİASI BAMBAŞKA BİR KONUDA ÇIKTI

Günlerdir 25 Mart'ta açıklanacağı spekilasyonları yapılan çok önemli  ses kaydı ve görüntüler iddiasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar. İnternete ses kaydı ve görüntü dağıtan hesapları gün boyu takip eden sosyal medya kullanıcıları bekledikleri kayıtlar yayınlanmayınca, 25 Mart vaadinin komplo olduğu konusunda binlerce mesaj attılar. Ancak geçenin ilerleyen saatlerinde, hiç beklenmedik yepyeni bir sanal kimlik tarafından müthiş bir iddia ortaya atıldı. Başta youtube adlı video paylaşımsitesine eklenen ve Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasına neden olan yatak odası görüntülerinin, internete ve medyaya servisine ilşkin bir iddianın ses kayıtları, kısa sürede silindi.

Çok kısa süre Youtube'de kalmasına rağmen zor anlaşılır bu kayıtlar sosyal medya kullanıcıları tarafından hızlı bir şekilde dağıtılınca başka sitelerde yayınlanmaya başladı. Ses kaydından çıkarılan iddia ise, söz konusu Baykal kasetlerini Başbakan Erdoğan'ın medyaya servis ettiğini, o anları ise Danışmanı Mustafa Varank'ın gizlice kaydettiği şeklinde açıklanıyor. Bir fotoğraf ve zor anlaşılır bir ses kaydından ibaret olan iddianın ardından konuyu haberleştiren, haberdokuz.com adlı sitede verilen bilgiler şöyle.

İŞTE O HABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili 25 Mart’ta açıklanacağı iddia edilen kaset 26 Mart 2014′ün ilk saatlerinde yayınlandı. Haramzadeler ve Başçalan hesaplarından yayınlanan kasetlerin aksine bu sefer ki adres “DLMK Hack” isimli bir twitter hesabı oldu. İddialara göre Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal’ın kasetini internete koyulmasında bizzat rol oynamış. Başdanışman Mustafa Varank ise Erdoğan’ı dinlemiş ve  konuya ilişkin ses kayıtlarını mailine kaydetmiş. 


BAYKAL’A KURULAN KASET KOMPLOSU

Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen kayıtların ses çekim kalitesinin bozuk olması dikkat çekerken, ortaya atılan iddialar gündemi değiştirecek nitelikte.

Kayıtlara CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosuyla ilgili olarak Erdoğan’ın birinci derecede etkili olduğu iddia ediliyor. Yayınlanan ses kaydına göre, Erdoğan kayıtları kendisinin kullandığı bilgisayar vasıtasıyla AKİT gazetesinin mail hesabına gönderiyor, bu işlemi gerçekleştirirken danışmanları da yardımcı oluyor.

MUSTAFA VARANK BAŞBAKAN’I DİNLEDİ İDDİASI

Kayıtları yayınlayan twitter hesabının iddiasına göre bu sesler ve tek fotoğraflık Erdoğan’ın bilgisayar başındaki görüntüsü Mustafa Varank’ın mailinin hacklenmesiyle ortaya çıktı.

Varank’ın Erdoğan’ı bilgisayar başında ses kaydına aldığı ve daha önce Başbakanlıkta bulunan böcek olarak bilinen ses kayıt cihazıyla da ilgili olabileceği belirtiliyor.

EMRE USLU, MEHMET BARANSU VE FUATAVNİ OLAYI DOĞRULADI

Deniz Baykal’a ait görüntülerin öncelikle Erdoğan’a geldiği ve oradan çeşitli internet sitelerine servis edildiğine ilişkin kayıtlara Gazetesi Mehmet Baransu ve son günlerin en çok konuşulan twitter hesabı Fuatavni’den onaylama geldi. Baransu konuyla ilgili attığı tweetlerde Deniz Baykal’a daha önce bu konuyu anlattığını söyledi.

Fuatavni ve Baransu hesaplarının yanı sıra kasetlerle ilgili etkili isimlerden biri olan gazeteci Emre Uslu’da olayı doğrulayarak yeni kasetlerin çıkabileceğini yazdı.

emre-uslu-deniz-baykal-kaset.jpg

fuat-avni-deniz-baykal.jpg

mehmet-baransu-deniz-baykal.jpg

Kaynak:haberdokuz.com

ERDOĞAN NE DİYECEK

Orataya atılan iddia eğer gerçekse , gündemde büyük yankı uyandıracak. Ancak yayınlanan ses kayıtları çok net değil. Kayıtları açıklayan sanal kaynağın açıklaması ise bilgilerin Başbakanlık Danışmanı Mustafa Varank'ın mailinden elde ettiği şeklinde. Bu gelişmeye Başbakan Erdoğan'ın nasıl bir yanıt vereceği şimdi en büyük merak konusu halinde.

BAYKAL OLAYINDA BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Baykal'a ait olduğu iddiası ile 2010 yılında yine youtube adlı site arascılığı ile yayınlanan ve Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ından istifasına neden olan kasetler hakkında Başbakan Erdoğan bu güne kadar birbirinden farklı açıklamalar yapmıştı. İşte o açıklamaların sosyal medyaya yansıyan bir paylaşımı.

bjnplnlicaakarv.jpg