'2014'te 3 seçim gelebilir'

'2014'te 3 seçim gelebilir'

ABD ziyaretini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle Washington'da bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, 'Umudum azalıyor. Biz kendi tek

Yeni anayasa konusunda umudunu yitirmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, başkanlık sisteminin tartışmaya açılmasını istediklerini söyledi.

Bu konuda muhalefeti eleştiren başbakan, yeni anayasada uzlaşma sağlanamazsa kendi tekliflerini gizli oylama ile Meclis'e sunabileceklerini de ifade etti.

Yeterli sayının bulunması durumunda referanduma gidileceğini belirten başbakan, "2014'te 3 seçim gelebilir" (Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve referandum) diye konuştu.

SURİYE 

Suriye konusunda somut ne tür gelişmeler oldu? sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi; 

"En somut yanı ‘Esed’siz Suriye’. Cenevre sonrası bir adım atılacaksa Esed’siz bir süreç olacak. Muhalefetin güçlendirilmesi konusunda da herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda Suriye 283 füze kullandı. Bunlar noktasal atışlardır. Karada güçleri yok.

Tank, top atışı ve füzeyle güçlerini gösteriyorlar. Sarin denilen kimyasal silah kullandıklarının da tespiti var. Tüm bunların uluslararası kamuoyuna duyurulması ve Esed’in yalnızlaştırılması söz konusu olacak. Rusya madem ‘Esed’in avukatı değilim‘ diyor. Daha ne kadar yanında duracak görmek lazım. Göreceğiz. Bu seyahatin ardından Rusya başta olmak üzere Suudi Arabistan vs. bölgesel seyahayatler planlıyorum." 

ARINÇ GÜLEN'İ ZİYARET ETTİ 

Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın ABD temaslarının ilk gününde vekaleten Fethullah Gülen'e "insani bir ziyaret" gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan, "Geçmişe dayalı kardeşlik ve dostluk ilişkimiz var. Öteden beri bazı çevrelerin olumsuz dedikodu ve spekülasyonlarını bertaraf etmek için yapılmış bir görüşmedir. Biz görüşmek istedik onlar da kabul gösterdiler" dedi.

ÜNİVERSİTE VE STADLARA POLİS GERİ GELİYOR

Futbolda son günlerde şiddet olayları korkutucu hale geldi...

"Kulüpler, federasyon ve medya birlikte çalışsın. Biz de hükümet olarak üstümüze düşeni yaparız. Bir de statlardan ve üniversiteden özel güvenliği çıkartacağız. Çünkü danışıklı dövüş oluyor."

'AĞZI OLAN KONUŞUYOR'

Başbakan Erdoğan'a Galataport ihalesiyle ilgili tepkiler de soruldu. Erdoğan, "Ağzı olan konuşuyor. Bundan önceki fiyat yarısıydı süre 49 yıldı. Burada süre 30 yıl" dedi.