19 Mayıs Başkaldırının Adıdır

19 Mayıs Başkaldırının Adıdır

Siz Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ü bu bayramları yasaklamak için mi seçtiniz?"

Siz Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ü bu bayramları yasaklamak için mi seçtiniz?"


SAMSUN'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 200 metre uzunluğundaki bayrakla yürüyüş düzenlendi. 

Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN
 
 
 Yürüyüşe katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ü o makamlara bu bayramları yasaklamak için mi seçtiniz" dedi.
 
ADD tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla serter, Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye'nin bir çok ilinden gelen ADD üyeleri ve başkanları katıldı. Atatürk'ün Samsun'a ilk ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi önünden başlayan ve Uğur Mumcu Parkı'nda son bulan yürüyüşe katılan yaklaşık 3 bin kişi, 200 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açtı. 
 
'NİYE KAÇIP AMERİKA'YA GİDİYORSUN?'
 
Yürüyüşün tamamlanmasının ardından toplanma alanında bir konuşma yapan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek şunları söyledi:
 
"Türkiyemizi işgal eden emperyalist güçlere karşı onurlu ve zorlu bir mücadele vererek bu memleketi bağımzsızlığa kavuşturan, bu memleketin en kutsal gününde, en heyecanlı gününde bu heyecanı, bu milli bayramı kutlamak yerine niye kaçıp Amerika'ya gidiyorsun? Siz Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ü bu bayramları yasaklamak için mi seçtiniz?"
 
Daha sonra kürsüye gelen ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da, laik cumhuriyetin temelleri üzerinden verilen tavizlerin karşılığının , bir şeriat diktatörlüğü plan ve projesini içerdiğini öne sürerek, "Buna asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi şeriat diktatörlüğüne götürmek isteyenler asla başaramayacaklar" dedi.