16 POLİS SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

16 POLİS SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Saat 07.00 sıralarında bir minibüsle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 16 şüpheli

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Yasadışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 16 polis sağlık kontrolünden geçirildi.

İSTANBUL EMNİYETİNE GÖTÜRÜLDÜLER

Saat 07.00 sıralarında bir minibüsle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 16 şüpheli polis, tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındaki polisler yapılan sağlık kontrolünün ardından da, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

'ÖZEL AMAÇLA DİNLEME YAPTILAR' İDDİASI

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında Emniyet Müdürleri H.H.S. ve Ö.N.'nin de bulunduğu 17 şüpheli polisin, suç tarihinde, milletvekili, savcı-hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubu çok sayıda kişiyi sahte belgelerle dinledikleri iddia ediliyor.
Polislerin, bu kişileri, ilgileri olmadığı halde “Yasadışı örgüt üyesi" oldukları gerekçesiyle, kapatılan Özel Yetkili Mahkemelerin dinleme kararına uyarak 'özel amaçla' dinledikleri iddia edildi.

16 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli Emniyet Müdürü H.H.S. de bulunuyor. Diğer şüphelilerin de B.A., O.G., V.A., O.T., Ü.S., F.A., B.D., H.K., Y.E., Ü.Y., O.D., Ç.O., K.Ö., A.Ö. ve İ.A. olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı